Orjinal Parfüm Ne Kadar Dayanır?

Açılmamış parfüm ne kadar dayanır? Parfüm hakkında ayrıntılı bir araştırmadan sonra öğrendiğimiz bilgileri sizinle paylaşmaya karar verdik. Açılmamış parfümün ortalama raf ömrü, üretildiği andan itibaren yaklaşık 3 ila 5 yıldır. Bu süre, parfümün hava alıp almadığına, ne kadar iyi saklandığına ve parfümün kalitesine bağlı olarak uzayabilir.

açılmamış parfüm ne kadar dayanır

Isı ve güneş ışığı sıvının renginin ve kokusunun değişmesine neden olabileceğinden, parfüm uygun şekilde saklanırsa çok daha uzun dayanabilir. Bununla birlikte, tüm parfümler açılmış olsun ya da olmasın eninde sonunda bozulacağını bilelim. Neyse ki parfümünüzün ömrünü büyük ölçüde artırmak için şu anda yapabileceğiniz bazı basit şeyler var.

Açılmamış parfüm yine de bozulur mu?
Bunu düşünürseniz, dükkanlar ve işletmeler her zaman açılmamış parfümleri saklıyorlar ve parfüm yiyecekler gibi son kullanma tarihi taşımıyor.

Bazı parfümler açılmış olsun olmasın diğerlerinden daha uzun süre dayanır. Çoğu durumda, parfümler üretim tarihinden itibaren üç ila beş yıl dayanır, ancak bazıları on yıl veya daha uzun süre hayatta kalabilirken, diğerleri sadece bir veya iki yıl sonra güçlerini kaybetmeye başlar.

Eau de parfum daha az konsantre olduğu için eau de toilette'den daha uzun süre dayanır. Daha güçlü üst notalara sahip parfümler, daha hafif üst notalara sahip olan parfümlere göre açılmamış olsa bile daha hızlı buharlaştığından biraz daha uzun süre dayanır.

Açılmış parfüm ne kadar dayanır? Yine, her şey parfüme ve nasıl saklandığına bağlıdır. Oksijen, parfüm içindeki bileşenlerin değişmesine neden olan anahtar kaynaktır, bu nedenle açıldıktan sonra parfümünüzün raf ömrü önemli ölçüde azalır.

Bir süredir kullanılmayan bir şişeyi denemek, hatırladığınız güzel koku yerine birkaç spreyden sonra kötü bir şekilde değiştiğinde sizi kötü bir sürprizle karşılayabilir. Bazı durumlarda, parfümün kokusu kötüleşmemiş fakat gücünü kaybetmiş olabilir, ancak birçoğu alkol veya hatta köri gibi kokmaya başlar.

Parfümünüz hava alıyorsa çok uzun süre dayanmayacaktır. Sprey başlıklar bile oksijenin şişelere geri girmesine izin vererek moleküllerdeki reaksiyonları tetikleyebilir. Sprey başlığın kapağını da mümkün olduğunca kapalı tutmak gerekir.

Genel anlamda, çoğu parfüm açıldıktan sonra en az bir ila iki yıl dayanır ve daha yüksek konsantrasyonda yüksek notalara sahip olanlar en hızlı şekilde bozulacaktır. Uçucu yağlar, bitkisel yağlarla aynı şekilde bozulmaz, bu nedenle büyük olasılıkla daha uzun süre dayanırlar.

Parfümlerin son kullanma tarihi olur mu? Parfümünüzün önünde, yiyeceklerde olacağınız şekilde bir son kullanma tarihi bulamazsınız. Bununla birlikte, şişeyi inceleyerek parfümünüzün ne zaman dolacağını hesaplamanın bir yolu vardır. Birincisi PAO değerine bakmaktır.
pao tarihi

PAO "Açıldıktan Sonra Dönem" anlamına gelir ve genellikle şişenizin altında veya arkasında açık bir kavanoz ile sembolize edilir. Çoğu kozmetik, kişisel ürün ve parfüm bu sembolü taşır. İlgili sayı, öğenin açıldıktan sonra kaç ay dayandığını ifade eder.

Kontrol ettiğimiz parfümlerin çoğunluğu yaklaşık iki buçuk yıl olan 30 ay işaretini taşıyor. Alternatif olarak, ürününüzün parti numarasını tam olarak ne zaman üretildiğini anlayabileceğiniz web siteleri de vardır. Parfümünüzün bu süreden sonra atılması gerektiği anlamına gelmez, ancak kalitesi artık garanti edilmediğinden bozulma belirtilerini kontrol etmeniz gerekir.

Parfümleri başka bir şişeye aktarmak ömrünü kısaltır mı? Evet kesinlikle. Göz alıcı, güzel tasarım şişeleri şifonyerinizde harika görünebilirken, orijinal şişesinden parfümünüzü yeni bir şişeye aktararak ömrünü önemli ölçüde azaltırsınız.

Parfüm havaya çarptığında, hemen buharlaşmaya başlar ve bir şişeden diğerine aktarırken neredeyse tüm parfümün oksijene maruz kaldığı anlamına gelir. Bu işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirseniz bile, bazı moleküller zaten oksijene bağlanmış olabilir ve yeni şişede reaksiyona devam edecektir. Parfümü hızlı bir şekilde hareket ettirmek ve sallamak da daha hızlı buharlaşmasını sağlayacaktır.

Aynı şişeyi farklı parfümler için kullanırsanız, kokuyu diğer daha güçlü kokularla kirletme veya önceki parfümün molekül izlerinin yeni parfümünüzü önemli değişikliklere uğratma şansı da vardır. Bu yüzden kullanılmış bir parfüm şişesini asla bir daha kullanmayın.

Parfüm en iyi nasıl saklanır? İlk olarak, parfümü depolamanın en iyi yolu orijinal şişesinde, güneş ışığından, ısıdan veya sıcaklık değişikliklerinden uzak tutmaktır. Parfümü ısıdan uzak tutmak en önemli depolama kriteridir çünkü herhangi bir çözeltiyi ısıtmak kimyasal reaksiyonların sıklıkla çok hızlı bir şekilde ortaya çıkmasına neden olur.

Serin yerler parfüm için en iyisidir, ancak buzdolabında saklanması gerektiği anlamına gelmez, çünkü kullanmaya başladıkça sıcaklık değişiklikleriyle çok iyi başa çıkmayacak ve tekrar iade edecektir. Karanlık bir odanın köşesinde veya dolapta serin bir raf idealdir.

Banyo, parfüm kullanmanın nem ve sıcaklık değişimlerinden dolayı kapalı bir dolapta bile tutulsa parfümünüze ulaşabileceği için iyi bir yer değildir.

parfüm ne zaman bozulurİdeal olarak, parfümünüzü başlangıçta geldiği kutuda tutmalısınız. Çoğu parfüm şişesi sanat eseri gibi göründüğünden kutusundan çıkarıp tuvalet masanıza koymak isteyebilirsiniz, ancak kutusunda daha uzun süre dayanacak, kutu parfüme karanlık bir koruma sağlayacaktır.


Son kullanma tarihinden sonra parfüm kullanılabilir mi? Tavsiye edilen süreden daha uzun süre açılmış parfüm kullanmanıza engel olacak hiçbir şey yoktur. Gerçekten de, ilk kez kullandığınızda koktuğunu ve tam olarak aynı göründüğünü görebilirsiniz. Bazı parfümler kokularını biraz değiştirebilir, ancak bu mutlaka kötüleştiği anlamına gelmez.

Tam olarak istediğiniz gibi kokmasa da, dikkat etmemeniz ve değişikliğin sadece hafif olup olmadığını fark etmemeniz mümkündür. Bazı parfümler kötü kokmaz, sadece daha az koku yayar.

Bununla birlikte, birçok parfüm ayrıştıkça hoş olmayacak şekilde kokmaya başlar ve bazıları alkol veya sirke kokabilir, bu da onları kullanmak istemeyeceğiniz anlamına gelir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski