Haşlanmış Yumurta Ne Kadar Dayanır?

Haşlanmış Yumurta kabuklarından ayrıldıktan sonra iki saat içerisinde tüketilmelidir. Dışarıda ve sıcak ortamda 2 saatten fazla saklanan yumurta bakteri üretmeye müsaittir.  Haşlanmış lakin kabukları soyulmamış veya deforme olmamış yumurta buzdolabında 1 hafta kadar saklanıp kullanılabilir.

haşlanmış yumurta ne kadar dayanır

Peki haşlanmış yumurta buzdolabında nasıl saklanır?

1 - Yumurtaları kaynadıktan hemen sonra soğuk suya koyun. Soğuduktan sonra yumurtaları bir kağıt havluyla kurulayın ve hemen soğutun. Bu, bakterilerin ve diğer bulaşmaların yumurta üzerinde büyümesini önlemeye yardımcı olacaktır.

2- Tüm yumurtaları kaynadıktan sonra 2 saat içinde soğutun. Mümkünse, soğudukları andan itibaren yumurtaları buzdolabına koyun. Yumurtalar hemen soğutulmazsa, yemek tehlikeli olabilir. Daha yüksek sıcaklıklar yumurtayı salmonella gibi bakterilere karşı daha savunmasız hale getirir. İki veya daha fazla saat oturmuş yumurtaları atın. Yumurtaları servis yapmaya hazır olana kadar buzdolabında saklayın. Yumurtalar buzdolabının dışında 2 saatten fazla kalırsa, atmalısınız.

3- Soyulmamış sert haşlanmış yumurtaları soğutun. Yumurtaları kabuklarında tutmak, yumurtanın bozulmasını önlemeye yardımcı olacaktır; kabukları hala olan haşlanmış yumurtaları yumurta kartonuna veya kapalı bir kaba koyun. Haşlanmış yumurtaları bir buzdolabı rafında saklayın.
Haşlanmış yumurtaları buzdolabı kapısında saklamayın. Kapının tekrar tekrar açılıp kapanması sıcaklık değişikliklerine neden olarak yumurtaların daha çabuk çürümesine neden olabilir.

Haşlanmış yumurtaları güçlü kokulu gıdalardan uzak tutun. Yumurtalar yakındaki öğelerin lezzetlerini ve aromalarını emer. Lezzetin değişmesini önlemek için sarımsak veya peynir gibi yiyecekleri haşlanmış yumurtalardan uzak tutun.

4- Soyulmuş sert haşlanmış yumurtaları bir kase soğuk suda soğutun. Soyulmuş sert haşlanmış yumurtalar kuruyabilir. Buzdolabında bir kase soğuk suya yerleştirmek onları nemlendirmeye yardımcı olacak ve aynı zamanda sabit, serin bir sıcaklıkta kalmalarını sağlamaya yardımcı olacaktır.
Suyu günlük olarak değiştirin. Suyu her gün değiştirmek, yumurtaları taze tutacak ve kirletici maddeleri su ve yumurtadan uzak tutmaya yardımcı olacaktır. Alternatif olarak, soyulmuş yumurtaları kapalı bir kaba yerleştirin. Bu kaba su eklemeyin, yumurtaların üzerine nemli kağıt havlular koyun. Bu onların taze kalmasına ve kurumamasına yardımcı olacaktır. Nemli kağıt havluları günlük olarak değiştirin.

5- Haşlanmış yumurtaları bir hafta içinde kullanın. Soyulmuş olsun ya da olmasın, haşlanmış yumurtalar en fazla 5-7 gün taze kalır. Daha uzun süre muhafaza edilirlerse çürümeye ve yemek için tehlikeli olabilirler. Haşlanmış yumurtalar çiğ yumurtalardan çok daha hızlı kötüleşir; haşlanmış bir yumurtanın kötüleştiğinin en bariz işareti kükürtlü, çürük bir koku. Hala kabuğundaysa, herhangi bir kötü kokuyu tespit etmek için onu açmanız gerekebilir. Gri veya yeşil bir yumurta sarısı, yumurtanın çürümüş olduğunu göstermez. Sarının rengi genellikle yumurtanın ne kadar süre kaynatıldığının sonucudur. Yumurtalar çok uzun süre kaynatılırsa, sarısı yeşil veya gri olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski