Amerikan Fönü Ne Kadar Dayanır?

Amerikan fönünün ne kadar dayanacağı saçınızın yapısına göre değişir. Dalgalı saçlarda çok daha uzun süre dayanırken kıvırcık saçlarda bu süre 3 aya kadar düşmektedir.

amerikan fönü ne kadar dayanır

Brezilya fönü ile Amerikan fönü dayanıklılık süresi neredeyse aynıdır. Brezilya fönü eskiden çok daha fazla uygulanıyordu. Fakat içindeki formaldehit maddesi saçlara zarar verdiği için kullanımı zamanla azaldı. Kalıcı fön işleminden formaldehit maddesi çıkarılarak ismi Amerikan Fönü halini aldı. Amerikan fönü, Brezilya fönünün aksine saçlar için yararlıdır.

Amerikan fönü tamamen doğal içeriğiyle saça hiç bir zarar vermez. Hatta bir diğer adıyla keratin bakımı da denmektedir. Amerikan fönü dünyada keratin fönü olarak bilinmektedir. Bu bakım evde de yapılabilmektedir fakat profesyonel ellerde uygulanması tavsiye edilmektedir.

Amerikan Fönü Ne Kadar Süre Dayanır?

Başarılı şekilde uygulanan bir Amerikan fönü kıvırcık saçlarda 3,4 ay dayanırken dalgalı saçlarda 6 aya kadar dayanmaktadır.

Uygulamadan sonraki bakımda dayanma süresini etkiler. Amerikan fönlü saçlar için özel şampuanlar kullanmanız gerekmektedir. Evde uygulanıp 1 ay dayanan Amerikan fönü uygulamaları da bulunmaktadır.

Amerikan Fönü Nedir?

Amerikan fönünün ne olduğunu bildiğinizi düşündüğümüz için Amerikan fönü nedir sorusuna cevap vermemiştik fakat bilmeyenler için Amerikan Fönü çığır açan bir saç bakım ve onarım sistemidir. Sistem, partikülleri aşırı derecede ufak olan nanomoleküler keratinden faydalanır. Bu partiküller o kadar ufaktır ki aynı anda milyonlarcası tek bir başta toplanabilir.

Brezilya Fönü Ne Kadar Dayanır yazımızı okumak için tıklayınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski