Sıcak Hava Balonu Ne Kadar Havada Kalır?

sıcak hava balonu ne kadar dayanır
Ülkemizin Kapadokya bölgesinde bolca kullanılan dünyaca ünlü sıcak hava balonlarının ne kadar dayandığını hiç merak ettiğiniz mi?

Sıcak hava balonlarının havada uçuş süresi yanına aldığı propan gazına göre değişir. Ortalama 1,5 saat ile 3 saat arasında havada kalabilirler. Genellikle yanlarına aldıkları yakıtın %75 ini kullanırlar.

Bunun yanında sıcak hava balonlarının da bir ömrü vardır. Yaklaşık 500 saatlik bir uçuştan sonra ömürlerini tamamlarlar.

Sıcak hava balonunun uçuğa hazır hale gelmesi 15 - 20 dakika arası sürmektedir. Aynı şekilde toplanma süresi de uçuşa hazır hale gelme süresi kadardır.

Kapadokya'da Balon Nereden Kalkar?

Kapadokya’nın bir diğer güzel tarafı balon turlarının olmasıdır. Standart olarak altmış dakika süren balon uçuşları, istenirse süre uzatma şansı da vermektedir. Balon ile bölgeyi kuşbakışı izlemek turistlere muhteşem bir deneyim yaşatmaktadır. Bölgede balonların uçuş yeri Göreme’dir. Balonlar Göreme'den kalkar.

Fiyatı ise ortalama kişi başı iki yüz liradan başlar. Üç yüz elli, dört yüz liraya kadar çıkabilir. Balon etkinliğine dahil olan hizmetler genel olarak şöyledir: otelden alma ve geri otele bırakma, minibüsler ile balon kalkış noktasına ulaşım, uçuş madalyası, uçuş katılım belgesi, kahvaltı menüsü gibi.

Sıcak Hava Balonu Kaç Metre Yükselir?

Uçuş sırasında balonların irtifası 5 metre ile 1000 metre arasında değişir. Balonlar; vadiler ve ilginç kaya oluşumlarının arasında süzülürken, yolcularımız bu olağanüstü panoramik manzaraya eşlik ederler. Balonlar rüzgâr yönünde hareket ettiklerinden, her uçuş tecrübesi bir diğerinden farklıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski