İnsan Açlığa Ne Kadar Dayanır?

İnsanlar hayatta kalmak için yemek ve içmek zorundadır. Su olmadan birkaç gün sonra ölürsünüz, peki bir kişi yemeksiz ne kadar süre hayatta kalabilir?

İnsan Açlığa Ne Kadar Dayanır?

Araştırmacılar bu konuda bilimsel çalışmalar yapamazlar, bu nedenle gözlemlerin çoğu açlık grevindeki kişilere dayanmaktadır.

Öne çıkan birkaç örnek:

İrlanda'da Cork şehri belediye başkanı Terence MacSwiney’dir, 1920'de 74 gün sonra açlıktan öldü.

Grevcilerden bazıları 94 gün boyunca aç kalmayı başardı ve hatta hayatta kaldılar. Hindistan'ın bağımsızlık savaşçısı Bhagat Singh'in rekor kırdığı iddia ediliyor. İngiliz gözaltında tutulduğu sırada 116 gün boyunca hiçbir şey yemedi ve sonunda grevi durdurdu. Tabi, bu tartışmalı bir konudur, çünkü İngiliz yetkililer gizlice ona içeceklerden besin sağlamıştır.

İnsanlar hiçbir şey yemediğinde, vücut açlık metabolizmasına geçer - kalp atış hızı, kan basıncı ve vücut ısısı düşmesi. İlk gün, vücut karbonhidrat depolarından enerji alır. Sonra kaslarından protein alır ve yağ rezervlerini kullanır. Bir sonraki adımda iç organları kullanır. Bu yüzden aç insanların çoğu organ yetmezliğinden ölür, genellikle kalp atmayı bırakır. Bilim adamları iki ile üç ay açlığa dayanılabileceğini tahmin ediyorlar, ancak bu her zaman kişinin genel durumuna bağlıdır.

insan açlığa kaç gün dayanır
Bir insan yemek yemeden yaşayabilir mi uzun süre aç kaldığımızda kendimizi nasıl hissederiz?

Kendimizi ilk olarak zaten aç hissederiz. Bunun getirdiği mutsuzluk da bizi alır ve mutsuz oluruz. Belli bir süre sonra çok aç kalırsak her şeyi kemirmek bile isteyebiliriz. Sonra da zaten yorgun oluruz ve kılımızı bile kıpırdatamayacak kadar halsiz oluruz. En sonda hala yemezsek büyük ihtimalle bir hastalıktan dolayı ölürüz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski