İşitme Cihazı Pili Ne Kadar Gider?

Süreklilik, kullanıcı memnuniyeti ve cihazın gerçek performansını yansıtması bir pilin sağlayacağı en büyük katkıdır. İşitme cihazının iyi bir şekilde çalışması içerisindeki pille doğrudan ilgilidir. Ayrıca uzun vadeli bir kullanımda da pillerin önemi yine belirgindir, çünkü, içeriği, kimyası uygun olmayan bir pil kullanımı hemen ardından arızalanma ve tutarsız çalışma gibi sonuçlar getirir.

İşitme Cihaz Pillerinin uzun süreliğini ve performansını etkileyen faktörlerin başında, pilin amper değerleri ve kullanılan cihaz gelir. Cihazın model ve sınıfına ( Analog/ Dijital ) göre pilin amper değerine bağlı olarak bu süre farklılık gösterir. Pil, cihaza takılmadan önce hava ile temasını sağlayan çıkartma/kulakçık çıkarıldıktan 2 dakika sonra cihaza takılmalıdır. Bu pilin ömrü ve randımanı için önemlidir. Çünkü İşitme cihaz pilleri hava reaksiyonlu pillerdir.


işitme cihazı pili ne kadar dayanır

İşitme Cihazı Pili Ne Kadar Gider?

İşitme cihazı pilleri günlük 16 saat kullanımda 5 ila 20 gün arasında hizmet verebilme gücüne sahiptir. Bu süre pilin boyutuna ve işitme cihazının ihtiyaç duyduğu enerjiye bağlı olmakla beraber ortam şartları da etkili olmaktadır. Genellikle daha küçük piller büyük pillere göre daha kısa sürede tükenmektedir.

İşitme cihazı pili oda sıcaklığında ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Cep içinde veya cüzdan da taşınmamalıdır çünkü, bozuk para ya da anahtarlık gibi metallere teması halinde akma / sızıntı meydana gelebilir (kısa devre oluşabilir ). Piller orijinal ambalajında ya da pil kutusunda saklanmalı ve kullanılacak kadar pil ambalajı dışına çıkarılmalıdır. Ayrıca pillerin buzdolabında saklanması da uygun değildir. Eğer doğru pil tercihi yapılmazsa, cihaz açısından garanti kapsamı dışında oluşacak arızalar meydana getirebilir. Saat pili gibi ya da amper ve voltaj değerleri uygun olmayan piller kullanıldığında sorunlar olacak ve kısa ömürlü bir kullanım meydana gelecektir, bu da Kullanıcı memnuniyetsizliğine sebep olacaktır. Bu yüzden hem kullanıcı hem de satıcı tarafından her zaman, özellikle İşitme Cihazları için uygun teknolojiyle üretilmiş, kalitesinden emin olunan, marka piller tercih edilmelidir

İşitme Cihazı Pilleri Nerede Satılır?

Pilleri işitme cihazını satın aldığınız firmadan alabileceğiniz gibi eczanelerden, elektronik marketlerden ve e-ticaret sitelerinden de temin edebilirsiniz. Birçok işitme cihazı kullanıcısı pillerini pil satışlarının yoğun olduğu yerlerden yapmayı tercih eder. Pil sirkülasyonunun fazla olduğu mağazalarda taze pile erişme olanağı ve kampanyalardan yararlanma fırsatları daha fazladır.

En İyi İşitme Cihazı Pil Markası Nedir?

İşitme cihazı pillerinin yaygın üreticileri arasında Rayovac, Duracell, Ecopack, Panasonic, Odyocell, Power-Xtra bulunur. Bunlarla birlikte birçok işitme cihazı üretici firma kendi markalarında pil ürettirebilirler. Markanız ne olursa olsun çoğu işitme cihazı pili güvenilir şirketler tarafından üretilmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski