Tek Kullanımlık Piller
Tek kullanımlık pillerin net bir ömrü yoktur, çünkü bunlar yalnızca bir kez kullanılıp daha sonra atılır.
Alkali Piller
Piyasadaki en yaygın ve en tanınmış tek kullanımlık pildir. Çalışma süresi tamamen kullanıldığı cihaza bağlıdır. Alkalin pillerin raf ömrü genellikle oda sıcaklığında saklandığında 5-10 yıl arasındadır. Alkalin piller yeniden şarj edilemezler.
Karbon Çinko (Ağır Hizmet)
Daha ucuz ve daha az güçlü olan bu tek kullanımlık piller genellikle "heavy duty" olarak etiketlenir ve raf ömrü yalnızca 3-5 yıl arasındadır. İmalatlarında kullanılan ince hücre duvarları nedeniyle elektrolit sızıntısına eğilimlidirler ve yeniden şarj edilemezler.
Lityum Şarj Edilemez
Genellikle piyasadaki en pahalı tek kullanımlık pil olan lityum pillerin raf ömrü 10-12 yıl kadardır ancak 20 yıla yakın dayanabilecekleri yönünde bazı göstergeler vardır.
Şarj Edilebilir Piller
Nikel Kadmiyum
Artık eskisi kadar sık kullanılmayan eski bir teknoloji olan Nikel Kadmiyum, ev telefonlarında çok popülerdi. Sıcak ve soğuk iklimlerde diğer şarj edilebilir pillere göre daha iyi performans gösterirler ve çok uzun kullanma ömrüne sahiptirler; kolayca 1.000 veya daha fazla şarj edilebilir. NiCd piller, yeniden şarj edilmeleri gerekmeden önce yaklaşık 6 ay kullanılmadan kalabilir. Ancak bunlar daha zehirlidir ve çevreyi korumak için uygun şekilde imha edilmeleri gerekir.
Nikel Metal Hidrür
Nikel Kadmiyum pillerden daha kısa bir kullanım ömrüne sahip olsalar da (genellikle 700-1000 döngü arasında), Nikel Metal Hidrür piller daha yüksek enerji yoğunluğuna sahiptir, dolayısıyla daha sık şarj edilmeleri gerekmez. 6 aylık depolamanın ardından NiMH piller kullanılmadan önce yeniden şarj edilmelidir.
Lityum Şarj Edilebilir
Şarj edilebilir lityum pillerin birçok farklı türü vardır. En yaygın görülenlerden bazıları Lityum-İyon, Lityum Polimer ve Lityum Demir Fosfattır. Tüketici tarafından satın alınabilen lityum şarj edilebilir pillerin çoğunun kullanım ömrü 600-1000 şarj arasındadır. Lityum pillerin raf ömrü, lityum pilin türüne ve kullanım alanına göre değişiklik göstermektedir. Çoğu lityum şarj edilebilir pil, periyodik olarak şarj edilmeden 1 yıldan daha uzun süre saklanırsa geri dönüşü olmayan hasarlara neden olur.
Kurşun Asit
Kurşun asidin ayrıca çeşitli türleri vardır: sulandırılmış, geliştirilmiş sulandırılmış, absorbe edilmiş cam mat (AGM) ve saf kurşun AGM ve Jel. Çoğu kurşun asit akünün raf ömrü yaklaşık altı aydır ve daha uzun süre saklanacaksa en az altı ayda bir şarj edilmelidir. Kurşun asitli akülerin kullanım ömrü, uygulamaya bağlı olarak yalnızca 200 şarj civarında, diğer şarj edilebilir akülerden daha düşüktür. Kurşun asitli bir aküyü tamamen boşaltmanın akünün ömrüne zarar verebileceğini de unutmamak gerekir.