Suşideki Balık Ne Kadar Dayanır?

Suşide dondurulmadan kullanılabilen tek balık Norveç Somonudur. Suşi yaparken bir çok balık kullanılabilir fakat Norveç Somonu dışındaki tüm balıkları dondurarak kullanmanız gerekir.

suşi ne kadar dayanır

Norveç somonu uygun koşullar altında çiğ olarak 24 saat lezzetinden hiç bir şey kaybetmeden dayanabilir ve suşi yapımında kullanılabilir.

Suşi Nasıl Saklanır?

Suşi hem modern bir mutfak ikramı hem de yüzlerce yıllık bir Japon geleneğidir. Ama suşi hakkında pek çok yanılgı var. Örneğin, suşi sadece çiğ balık değildir. Balık sadece suşiye ilave edilebilecek birçok olası içerikten biridir.

Bu yazıda, suşinin nereden geldiğini öğreneceğiz, farklı suşi türlerini öğreneceğiz.

Suşi ile ilgili en yaygın yanılgı, sadece çiğ balık olması ya da çiğ balığın suşinin ayrılmaz bir parçası olduğudur. Çiğ balık kendi başına servis edildiğinde buna saşimi denir. Suşi başlangıçta çiğ balık içermesine rağmen, çeşitli malzemelerle yapılabilir.

Bir içerik maddesi olarak balığın önemi suşinin nerede hazırlandığına bağlıdır. Dünyanın en büyük balık pazarını içeren bir şehir olan Tokyo'da, nigiri-zushi genellikle üzerinde özenle dilimlenmiş bir balık parçası olan bir pirinç midyesi biçimini alırken, Osaka bölgesinden suşi salatalık ve diğer sebzeleri içerebilir veya pirinç ve gevrek deniz yosunu veya nori haddelenmiş otlar.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, maki zushi en yaygın suşi şeklidir. Bu form, bir bambu hasır üzerinde Topingler ile sarılmış pirinç ve nori içerir, daha sonra küçük ısırık büyüklüğünde rulolar halinde dilimlenir. Popüler California rulosu, malzemeler olarak yengeç eti, avokado ve salatalık içeren bir içten rulodur.

Pirinç tüm suşilerin en önemli bileşenidir. Kısa veya orta tahıl dikkatlice pişirilir ve özel bir pirinç sirkesi, şeker ve tuz karışımı ile karıştırılır. Pirincin dokusu ve kıvamı, uygun suşi yapmak için hayati öneme sahiptir - biraz yapışkan olmalı, aşırı diri olmamalıdır. Kullanılan sirke, pirincin doğal lezzetini aşmamalıdır.

Bu yüzden suşi, çeşitli şekil ve boyutlarda çeşitli soslarla servis edilen özel olarak hazırlanmış pirinçtir. Aslında, bazen Amerika Birleşik Devletleri'nde pirinç salatası olarak adlandırılan chirashizushi, sadece soslu bir kase suşi princidir.

Suşi, çiğ balıkların pirinç katmanları arasında saklanmasıyla korunduğu neredeyse bin yıl öncesine dayanır. Haftalar boyunca pirinç fermente oldu ve üretilen kimyasallar balığın kötüleşmesini engelledi. Fermantasyon işlemi tamamlandıktan sonra balık yemeye hazırdı. Sonunda, Japonlar pirinç ve balıkları birlikte yemeye başladılar. Narezushi olarak bilinen bu geleneksel suşinin bir şekli, tadı oldukça keskin olmasına rağmen, Japonya'da hala yenilmektedir. Hala ahşap bir varil içine tuz, balık ve pirinç serpilerek ve birkaç hafta boyunca ağır bir taş altına koyulmasıyla yapılır.

Pirinç sirkesinin icadı, fermantasyon sürecini gereksiz kıldı ve Osaka bölgesindeki şefler pirinç ve topingleri küçük ahşap kalıplarda şekillendirmeye ve oshizushi yapmaya başladı. Suşi, bugün Tokyo olarak bilinen Edo bölgesi popüler oldu, şefler nigiri-zushi'yi pirinci elle küçük ceplere dönüştürerek ve tepeyi içine bastırarak icat etti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski