Yeni Tutulmuş Balık Buzdolabında Ne Kadar Dayanır?

taze balık ne kadar dayanırBalık ne kadar soğuk bir ortamda saklanırsa o kadar uzun süre dayanır. Balık tutulduktan sonra soframıza gelene kadarki süreç çok önemlidir. Balığın tazeliğini koruması için çok fazla ısı değişimine uğramaması gerekir. Balın soğuk hava depolarında ve satıcıların dolaplarında 1 haftaya kadar tazeliğini korur. Peki bir satın aldıktan sonra evdeki buzdolabında ne kadar saklayabiliriz?

Soframıza gelene kadar zaten bir süre geçmiş olan balığı 2 gün içinde tüketmek gerekir. Eğer 2 gün içinde tüketmeyi düşünmüyorsanız balığın kurumasını önlemek için hava almayan bir torbanın içine sıkıca sararak derin dondurucuda saklamanız gerekir.

Şayet satın alıp eve getirdiğiniz balığı ilk gün tüketmeyi düşünmüyorsanız diğer gün yeriz düşüncesiyle buzdolabınızda bekletecekseniz, balığın yanına biraz buz eklemek tazeliğini korumaya yardımcı olabilir.

Bunun dışında balığı taze taze deniz kenarından alıp arabayla memleketinize götürecekseniz, yolda uygun koşulları sağlamadığınız takdirde yukarıda verdiğimiz sürelerin kısalacağını unutmamak gerekir.

Tazeliği korumanın en iyi yolu balığı uygun koşullarda ve doğru bir şekilde saklamaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski