Açılmamış Paketli Badem Ne Kadar Dayanır

Açılmamış Paket veya Konserve Badem Ne Kadar Dayanır?

Kesin cevap büyük ölçüde saklama koşullarına bağlıdır - konserve veya şişelenmiş bademlerin raf ömrünü en üst düzeye çıkarmak için serin ve kuru bir yerde saklayın.

Açılmamış bir kutu veya bir şişe badem oda sıcaklığında ne kadar dayanır? Düzgün bir şekilde saklandığında, açılmamış bir konserve veya badem şişesi genellikle 12 ila 18 ay boyunca en iyi kalitede kalır, ancak bundan sonra, kalitesi azalsa da genellikle güvenli kalır.

paketli badem ne kadar dayanır

Açılmamış konserve veya şişelenmiş badem, kutu veya ambalajdaki "son kullanma" tarihinden sonra güvenle kullanılabilir mi? Evet, düzgün bir şekilde saklanmaları ve paketin hasar görmemesi şartıyla - ticari olarak paketlenmiş bademler genellikle bir Son Tüketim, Son Kullanma tarihini taşır, ancak bu bir güvenlik tarihi ise, konserve veya şişelenmiş bademlerin en yüksek kalitede kalacağı üreticinin tahminidir.

Gösterilen depolama süresi sadece en iyi kalite içindir. Bundan sonra konserve veya şişelenmiş bademlerin dokusu, rengi veya lezzeti değişebilir, ancak çoğu durumda düzgün bir şekilde saklandıklarında tüketilmeleri güvenli olacaktır.

Konserve veya şişelenmiş bademlerin kötü veya bozuk olup olmadığını nasıl anlarsınız? En iyi yol, konserve veya şişelenmiş bademleri koklamak ve tadına bakmaktır: badem kötü bir koku, lezzet veya görünüm geliştirirse veya küf ortaya çıkarsa, atılmalıdır.

Sızan, paslanan, şişkin veya ciddi şekilde çökmüş teneke veya ambalajlardaki tüm bademleri atın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski