Elektronik Sigara Likiti Ne Kadar Dayanır?

Satın aldığımız her üründe olduğu gibi, elektronik sigara likiti çeşitlerinde son kullanma tarihine bakmak dikkate alınması gereken temel şeylerden biridir. Herhangi bir besin maddesi, her sıvı veya ürün gibi, elektronik sigara sıvılarının büyük çoğunluğunun bir son kullanma tarihi vardır. Şişelerindeki son kullanma tarihine dikkat ederek propilen gliserin, vejetaryen gliserin, nikotin ve aroma elektronik sigara sıvılarını kullanmak edinilmesi gereken bir alışkanlıktır.

sigara likiti ne kadar dayanır

Elektronik sigara likitlerinin son kullanma tarihi konusunda büyük bir anlaşmazlık yaşanıyor. Konu ile ilgili ayrıntılı yorumu aşağıda Elektronik sigara likiti ref ömrü ne kadardır başlığının altında bulabilirsiniz. Bazı e-sigara likit üreticileri likitlerinin son kullanım tarihlerini 2 sene olarak belirlerken bazı likit üreticileri ise likitlerine 1 sene kullanım tarihi belirliyorlar. Peki doğrusu nedir, likitlerin son kullanım tarihi ne olmalıdır? Elektronik sigara likiti çeşidinin ortalama raf ömrü 2 yıldır. Başka bir deyişle, elektronik sigara likit şişenizde son kullanma tarihi olmasa bile, bu 2 yıllık süreyi üretim tarihine göre hesaplayabilir ve sıvıyı kullanıp kullanmamanız gerektiğine kendiniz karar verebilirsiniz. Elinizdeki likit 2 yılı geçmeyen bir likit ise, onu kullanmanın zararı yoktur. Bununla birlikte, herhangi bir üründe olduğu gibi, elektronik sigaraların raf ömrü vardır. Nikotin oksidasyonu adı verilen kimyasal bir olay, uzun süre saklanan elektronik sigara likitlerinin oksidasyonuna ve oksidasyona neden olabilir. Bu nedenle, elinizdeki elektronik sigara likiti şişesinin son kullanma tarihi yoksa, kullanım süresini üretim tarihine göre de hesaplayabilirsiniz.

Elektronik sigara likitlerinin dayanıklılığını gösteren en önemli faktör, sıvının kalitesidir. PG - VG oranına bakılmaksızın, sıvı satış sitelerinden satın aldığınız sıvı kalitesiz bir likit ise, raf ömrü dolmadan önce likitiniz yukarıda belirtilen süreden önce bozulacaktır. Bunu önlemek için, kesinlikle kaliteli bir sıvı seçmelisiniz ve likitinizi oda sıcaklığında güneş almayan bir yerde tutmalısınız.

Elektronik Sigara Likiti Raf Ömrü Ne Kadardır?

Likitlerin son kullan tarihlerinin belirlemesini etkileyen en büyük faktör ise uygun üretim ve saklanma koşullarıdır. Bir çok bilinen kaliteli likit üreticisi hijyenik ortamlarda ve laboratuarlarda analizler yaptırarak likitlerini üretir ve mahzen gibi serin ve güneş görmeyen depolarda demlenmeye bırakırlar. Likit uygun olmayan bir ortamda üretilip uygun olmayan şartlarda muhafaza edilirse üzerinde yazan tarihe bile ulaşmadan, ekşi ve düşük aromalı bir hal alır. Dolayısıyla aldığınız likitin öncelikle iyi bir markanın üretimi olduğuna emin olursanız, garanti 1 senelik son kullanım tarihine sahip olursunuz.

Elektronik sigara likitlerinde 4 önemli bileşen var, VG + PG + Nic + Aroma. Likit içeriğinde kullanılan bu ürünlerin son kullanım tarihleri ise yine markadan markaya değişmekle birlikte aroma hariç diğer üç içerik 2 sene ve üzerinde son kullanım tarihine sahiptir. Örneğin aromalarda 12 ay ile 24 ay arası son kullanım tarihi mevcut, VG ve PG son kullanma tarihleri ise ortalama 2 ile 3 sene arasıdır. Nikotinin son kullanma tarihi ise 5 senedir.

Dip Not: 25 Şubat 2020'de sarmalık kıyılmış, pipoluk, nargilelik tütün mamulleriyle puro ve sigarillo haricindeki tütün mamulleri, ısıtılarak ya da yakılarak tüketilenler ve nikotin içeriğine bakılmaksızın tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan elektronik sigara ve elektronik nargile dahil her türlü mamul ve bunların tüketiminde kullanılan elektronik cihaz, aksam, yedek parça ve solüsyonlarının ithali yasaklandı. Ticaret Bakanlığı, söz konusu ürünlerin yolcu beraberinde girişine ve transitine ilişkin düzenleme yapmaya yetkili oldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski