Badem Ezmesi Ne Kadar Dayanır?

Raf ömrü, serin ve kuru yerde saklamak koşulu ile 20 gündür. Bu süre taze yapılmış badem ezmesi için geçerlidir. Badem macunu ile badem ezmesi çoğu zaman karıştırılmaktadır. Badem macununun dayanma süresi 2 yıla kadar uzayabilir. Badem macununu buzdolabında kapaklı bir kutuda tutarsanız 2 yıl boyunca tüketebilirsiniz.

Genellikle ülkemizde meşhur olan badem ezmesini ise 3 hafta içinde tüketmeniz önerilir.

badem ezmesi ne kadar dayanır

Badem Likörü Ne Kadar Dayanır?

Bu sorunun cevabı, uygun depolama koşullarını varsayarak güvenlik değil, kalite meselesidir. Düzgün bir şekilde saklandığında, bir şişe badem likörü açıldıktan sonra bile belirsiz bir raf ömrüne sahiptir.

Badem likörünün kalite amacıyla raf ömrünü en üst düzeye çıkarmak için, doğrudan ısı veya güneş ışığından uzak serin ve kuru bir yerde saklayın; kullanılmadığında kapağını sıkıca kapalı tutun.

Bir şişe badem likörü açıldıktan sonra, içerik yavaşça buharlaşmaya başlayabilir ve zamanla bir miktar lezzet kaybolabilir, ancak badem likörü düzgün bir şekilde saklandıysa her zaman tüketilebilir olacaktır.

Badem likörünün kötü olup olmadığını nasıl anlarım? Badem likörünün raf ömrü belirsizdir, ancak badem liköründe kötü bir koku, lezzet veya görünüm meydana gelirse, kalitesiz badem likörü tüketmemek için atılmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski