Süt Reçeli Ne Kadar Dayanır?

süt reçeli ne kadar dayanırSüt Reçeli Nedir? Süt reçeli; karamelize süt ve şekerden yapılmış, direk reçel olarak tüketilebilen veya tatlılara iç malzemesi olarak kullanılan tatlı bir süt ürünüdür.

Süt Reçeli Nasıl Yapılır? Şekerle, süt kaynatılarak yapılır. Kaynatma süresine göre farklı lezzetler elde edilir. Uzun süreli kaynatma işleminden sonra süt reçeli elde edilir.

Süt Reçeli Ne Kadar Kaynatılır? Süt reçeli hazırlamak uzun ve zahmetli bir iştir. Kaynatma sürenize göre farklı süt reçelleri elde edebilirsiniz. Ateşin durumuna göre 1 saat ile 10 saat kaynatılabilir ve farklı tatlarda ve farklı kıvamlarda süt reçelleri elde edilebilir.

Süt Reçeli Buzdolabında Ne Kadar Dayanır? Süt reçeli buzdolabında 1 aya kadar saklanabilir. 1 aydan sonrada tüketilebilir fakat ilk günkü lezzeti bulamazsınız. Sütün tadı zamanla değişecektir.

Süt Reçeli Hazırlanışı İçin İpuçları;

Büyük bir tencereye süt ekleyin ve şeker, tuz, kabartma tozu ve vanilya özünü karıştırın.

Isıyı orta dereceye getirin ve süt karışımını karıştırmadan kaynatın. Sütün kaynamaya ve hafifçe kabarmaya başladığını gördüğünüzde, ısıyı düşürün (süt aşırı kaynatılırsa köpürecek ve hızla yükselecektir.)

Kaynadıktan sonra, ısıyı düşük seviyeye düşürün ve köpüğü üstten süzün. Sürekli karıştırarak yaklaşık 2 saat boyunca açığa çıkmaya devam edin. (hoşgörüden önce egzersiz düşünün!)

Mümkün olduğunca düşük ve yavaş pişirmek en iyisidir. Isı çok yüksekse, süt kaynar ve kıvamı tutturamayabilirsiniz.

Yaklaşık 2 saatte bir kıvamınızı kontrol edin. Reçel istediğiniz kıvama geldiyse ocağı söndürebilirsiniz. Soğurken ve buzdolabındayken daha fazla yoğunlaşacağını unutmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski