Protez Saç Ne Kadar Dayanır?

protez saç ne kadar dayanır

Protez Saçın Ömrü Ne Kadardır?

Protez saç yaptırmayı düşünen kişilerin aklına ilk gelen soru Protez saç ne kadar dayanır? sorusudur. Öncelikle Protez Saçın bir kozmetik uygulama olduğunu asla unutmamak gerekir, dolayısıyla uygulama yapıldıktan sonra uzmanların tavsiyelerine ve kullanım kurallarına kesinlikle uymak gerekir. Protez saç kişiye özel uygulanan bir sistem olduğundan, kişisel bakım alışkanlıkları, yaşadığınız ya da çalıştığınız ortamın fiziki koşulları, Protez saçın periyodik bakımlarına gösterdiğiniz özen gibi birtakım faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstereceğinden, Protez Saç ünitelerine net bir ömür biçmek pek mümkün değildir. Her zaman dediğimiz gibi bu sorunun kesin cevabı büyük ölçüde kullanım koşullarına bağlıdır. Tüm bunların dışında uygulamayı yapan merkezin deneyimi ki bu deneyim kişiye ve cilt yapısına en uygun altyapının belirlenmesinde çok önemlidir, bir de sabitleyici olarak kullanılan malzemelerin kalite standartları da Protez saçın ömrünü etkileyen faktörlerdir. Kısacası yukarıda belirttiğimiz tüm etkenler göz önüne alınmak suretiyle şöyle söyleye biliriz; İyi ve doğru uygulanmış, kalite standartları yüksek bir Protez saçın ömrü ortalama olarak 1,5 ila 2 yıl olarak söylenebilir. 3,4 yıl dayanan protez saçlarda vardır fakat sağlıklı olması açısından 2 yılda bir değiştirilmesini öneriyoruz. Ne var ki bu sürenin uzaması ya da kısalması tamamen kişinin, yukarıda belirttiğimiz faktörlere göstereceği özene ve dikkate bağlıdır. Ortalama 3000 TL verdiğiniz bir ürüne dikkatli ve özenli kullanacağınızı düşünüyoruz.

Protez Saç Ne Kadar Dayanır?

Protez saç tipleri ve kullanım süreleri;
· Tek kullanımlık Protez Saçlar: Bu ürünler tek kullanımlık olup kişinin kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak yılda 12, 18 ya da 24 taneye kadar kullanılabilir.
· Uzun süreli kullanılabilen daha doğal görünümlü (Natural Look) Protez Saçlar: Bu Protez saçlar sistem ve altyapı özellikleri bakımından 6 – 12 – 18 aylık sürelerde kullanımlara uygundur. Bu sürelerin daha uzun veya daha kısa olmasında kişinin kullanım alışkanlıkları en önemli etkendir.
· Medikal statüde kabul edilen özel altyapılarla tasarlanmış, genellikle hastalıklar neticesinde, görülen tedaviler (kemoterapi vs..) sonucunda yaşanan saç kayıplarında kullanılan protezlerdir. Diğer Protez saçlardan temel farkı kullanılan alt yapıların medikal nitelikleridir. Kullanımı son derece kolay ve sağlıklı olup, sunduğu konfor ise tartışılmaz düzeydedir.

Burada açıklamaya çalıştığımız Protez saç sistemlerinin ömür sürelerine dair bilgiler ortalama değerler olarak tanımlanmıştır. Çünkü, aslında Protez saçın ömrünü belirleyen temel etken kullanıcının bakım ve kullanım alışkanlıklarıdır.

Protez Saçın Daha Uzun Ömürlü Kullanılabilmesi İçin Yararlı Öneriler:
· Kişinin şahsi bakım alışkanlıklarını Protez Saçını da hesaba katarak yeniden düzenlemesi ve bu esnada Protez Saçlar için özel olarak tasarlanmış kozmetik ve tarak dışında, yabancı bir malzeme kullanmamaya özen göstermesi de Protez Saçın ömrünü pozitif yönde etkileyecektir.

· Protez Saçınızı uyguladıktan sonra, kullanımı hakkında detaylı bilgilerin mutlaka kullanıcıya anlatılması, uygulama esnasında birebir tecrübe edilerek gösterilmesi, kişinin adaptasyonu açısından son derece önemlidir.

· Protez Saçın hep sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi için en hassas nokta ise kullanım biçimine ve periyodik bakım sürelerine gösterilecek olan özendir.

· Öncelikle Protez saç yaptırmadan, mutlaka bir saç ve cilt analizi yapılmasında büyük yarar var. Böylelikle Protez Saçın altyapısı ile kullanıcının cilt uyumu doğru tasarlanabilir ve kişiye en uygun altyapıda bir Protez Ünite hazırlanması sağlanmış olur.

Protez Saç Yaptırmada Doktorun Önemi;

Çevremizde her 10 kişiden en az 2'si saç dökülmesi problemi ile uğraşmaktadır. Geri kalan kişiler ise %70 oranda kel olma adayı kişilerdir. Bayanlarda bu oran erkeklere kıyasla daha az diyebiliriz. Saç dökülmesi çağın en büyük sorunlarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde yediğimiz hormonlu besinler ve sağlıksız yiyecekler bunun yanında kullandığımız kimyasallar saç dökülmesi probleminin başlıca sebepleri arasında gelir. Genellikle 20-40 yaş arası erkeklerin problemi olan saç dökülmesine her birey kendince çözümler aramaktadır. Bu çözümlerde genellikle düzgün beslenme, doğal yollarla beslenme gibi yöntemler vardır. Fakat bunun yanında sizlere saç dökülmesini durdurmayı vaat eden bazı ürünlerde mevcuttur. Bu ürünlerin %70'i başarıya ulaşamaz. Saç dökülmesi problemini yavaşlatsa bile bu ürünler uzun vadede buna engel olamayacaktır. Bu yüzden gelişen teknoloji saç dökülmesi problemine her geçen gün bir yeni çözüm üretmektedir. Protez saç ekimi bu yöntemlerden en etkilileri arasında yer almaktadır. Bunun ana nedeni protez saçın oldukça dayanıklı olmasıdır. Yani protez saç, normal ekilen saça oranla çok daha dayanıklıdır ve dökülmez. Normal saç ekimlerinde asla %100 başarı söz konusu değildir. Bunun ana nedeni kişinin yapısına bağlıdır. Saç ekiminden belirli bir süre sonra tekrar ekilen kökler dökülebilmektedir. Fakat protez saç 2 yıla kadar kendi kendini korumakta ve sürekli yenisi ile yerine konulabilmektedir. Protez saç günümüzün ilerleyen teknolojisi ile birlikte normal saçtan ayırt edilemez bir hale gelmiştir. Hatta bazı ünlüler de protez saç kullanmaktadır. Protez saç kullanırken doktor çok önemlidir. Bunun ana nedeni yaptırdığınız protezin daha uzun ömürlü olmasının istenmesidir. Eğer kalitesiz ve bilgisiz doktorlar size protez saç ekimi işlemi yaparsa çok da uzun ömürlü olmaz. Fakat işinin ehli kişiler tarafından yapılan protez saç yıllarca dayanabilir. Her ne kadar doktor önemli olsa da protez saçın ömründe bir diğer etken ise sizlerin gerekli bakımı doğru şekilde uygulamanızdır. Eğer gerekli bakımları yapar ve yaptıracağınız bakımları aksatmaz iseniz yaptırdığınız protez neredeyse 2 kat daha üzün ömürlü olmaktadır.

protez saç ünlüleri

Protez Saç Bakım Aşaması ve Protez Saç Modelleri;
En az protez saçın yapımı kadar önemli olan bakım aşaması, saçın kaliteli görünmesini sağlar. Konforlu bir kullanım için evde bakım süreci hakkında gerekli bilgiyi edinmek gerekir. Yaş ve cinsiyet sınırlaması olmadan herkese uygulanabilen protez saç, sosyal yaşamda özgüven sağlarken günlük aktivitelerde herhangi bir kısıtlamanın yaşanmasına neden olmaz. 

Protez saç modelleri birçok farklı kullanım şekline avantaj sağlamak için farklılıklar göstermektedir. Birçok kullanıcı daha doğal duran altyapıların daha kaliteli olduğunu düşünür fakat durum böyle değil. Daha ince olan altyapı kalınlara göre tabii ki daha güzel görünür fakat ömrü kalın olana göre kısadır.

Aktif bir işte çalışan kişi örneğin kullanıcı motosiklet kullanıyor, kask takıyor veya çabuk terliyor bu durumlarda önü sırf tül modeller bu kullanıma pek de uygun değildir. Çünkü bant her zaman pu kısmı daha sıkı tutar. Tülde ise bu tutuculuk sınırlıdır.

Bu kişinin başına gelebilecek şeyler protezin önünün kalkması, tül kısmın altta bandın daha çok toz toplaması ve alın çizgisinin kararması, daha sık bant değişmesi gerekeceğinden tül kısmın bant çekildikçe saçaklanması gibi birçok sıkıntılar.

Fakat kullanıcı örneğin bir sanatçı ise veya özel bir günde spot ışık altında protez saç modelinden en güzel görünümü bekliyor ise en randıman alacağı protezler ince önü tüllü protez saç modelleridir. Kısacası tüllü modeller gerçekten güzel görünümlüdür. Ama emek ister ve eğer bakımlarınızı periyodik olarak yapmazsanız, bakım sırasında bandı çıkartırken daha özenli davranmazsanız ömrü çok kısa olur.

Protez Saç modelini neye göre seçmeliyim;
Bir diğer durumda kendinize şunu sormalısınız. Saçımı kaldırıp geriye tarayacak mıyım? Eğer bu şekilde bir modelle saçınızı taramayı planlıyorsanız en güzel görünümü önü tül modellerde veya ince pu’lu modellerde bulabilirsiniz.

Diğer yanda altyapının çevresinin pu ile çevrili olmasının da birçok avantajı vardır. Öncelikle en büyük avantaj bant yapıştıracak kısımlarda tül yoktur. Ön kısmında milimetrik bir tül alın çizgisini güzelleştirmeye yardımcı olur ve bu tül diğer uzun tüllü modellerdeki gibi patlama çatlama yapmaz. Bu modellerde bakım sürenizde daha esnek olabilirsiniz. Bakımları daha kolay yapıp protezi daha kolay temizleyebilirsiniz. Ön tarafın kalkması sıkıntısı çok daha az yaşanır. Önü tüllü protez saç modellerinde kullanılan sıvı yapıştırıcılara daha az gerek duyarsınız.

Anlayacağınız doğallık ile dayanıklılık arasında bir ters orantı mevcuttur. Ne daha dayanıklı protez saç ne de daha doğal duran protez saç modelleri birbirine göre daha kaliteli diye bir durum söz konusu değildir. Protez saç kullanan kişilerin yorumlarını ve protez saçın kalıcılığı konusundaki yorumlarınızı yorum kısmına bekliyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski