Dondurulmuş Şeftali Ne Kadar Dayanır?

Dondurulmuş şeftali ne kadar süre dayanır? Bu sorunun kesin cevabı büyük ölçüde saklama
koşullarına bağlıdır. Dondurulmuş şeftalileri her zaman donmuş olarak yani çözülmesine izin vermeden saklayın. Uygun şekilde saklanan dondurulmuş şeftali, dondurucuda yaklaşık 12 ay boyunca en iyi kaliteyi koruyacaktır. Ancak donmuş olarak saklama şartı ile sonrasında da yenmesinde bir sakınca olmayacaktır.

Hazır olarak satın aldığınız dondurulmuş şeftali paketin üzerindeki "son kullanma" tarihinden sonra yemek için güvenli midir? Evet, düzgün bir şekilde saklanırsa, ticari olarak dondurulmuş  şeftali paketlerinde standart olarak Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi yazar, bu üreticinin tahminidir, bu tarihe kadar en yüksek kalitede saklanabilir.

dondurulmuş şeftali ne kadar dayanır

Dondurulmuş şeftali bozulur mu? Dondurulmuş şeftali üzerinde kuru lekeler veya renk değişiklikleri geliştiyse, donma pişiği başlamıştır, bunların yenmesinde bir sakınca yoktur, ancak
dokusu veya tadı çokta iyi olmayacaktır.

Şeftali derin dondurucuda nasıl saklanır? Şeftaliyi kışın ortasında da ilk günkü tazeliği ve lezzetiyle yesek güzel olmaz mıydı? Kışın ortasında da sevdiklerimize yaz mevsimini yaşatmak için; pazardan aldığımız ya da dalından kopardığımız taze ve olgun şeftalileri yıkayıp, kabuklarını soyup, dilimleyin. Hiç bekletmeden buzdolabı poşetine istediğiniz ve kullanacağınız miktarda yerleştirin ve havasını iyice alın. Artık derin dondurucunuza koyulmaya hazır. Önemli olan, saklamak istediğiniz şeftalilerin ezik ve yumuşamış olmamasıdır. Çünkü ezik ve yumuşamış şeftaliler derin dondurucuda daha az dayanır. Bu yöntemle özellikle kış mevsiminde bebeklerinize püre olarak, puding ve tart sosları için ya da komposto yapmak için uygun olacaktır. Şeftalilerin kabuklarını kolay soymak için şeftalilerin altına bıçak yardımı ile artı şekli yapın, tencerede kaynayan suya atın ve 7-8 dakika kaynattıktan sonra bekletmeden buzlu su dolu bir kaba alın. Böylece kabukları daha kolay ve hızlı bir şekilde soyulacaktır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski