Kuru Buz Ne Kadar Dayanır?

Öncelikle kuru buz nedir bundan bahsetmek gerekir. Buz denilince herkesin aklına dondurulmuş su geldiğine eminiz. Kuru buz -78 C karbondioksit gazının sıkıştırılmış halidir. Yani kuru buz donmuş karbondioksit gazıdır. Kuru buzun dış yüzey ısısı -78.5 C'dir. Kuru buz aynı zamanda iyi bir uçucudur. Bu özelliği sayesinde sıvı hale dönmeden direk karbondioksit gazına dönüşür. Böylece kullanım alanlarında tortu ve su bırakmaz. Kullanım alanı çok geniş ve kullanımı kolaydır.

Yazının devamında kuru buz ne kadar dayanır, kuru buz nasıl saklanır ve kuru buz kaç saat dayanır gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız. Siz de kuru buz nasıl muhafaza edilir merak ediyorsanız buyurun okumaya devam.

kuru buz ne kadar dayanır

Kuru buzun kullanım alanı nerelerdir? Meyve ve sebze şoklamada, et ve süt ürünlerinin taşınmasında, laboratuvar ortamında, hava yolları taşımacılığında, soğuk zincir taşımacılığında kullanılır. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna donuk gidecek ürünler için en kolay ve en güvenilik taşıma yöntemidir.

Kuru buz nasıl saklanır?

Özel üretilmiş çok sıkı ve yoğunluğu çok fazla olan strafor yani köpük kutu içerisinde ve mümkünse derin dondurucuda muhafaza edilmelidir. Uçucu bir yapısı olduğu için derin dondurucuda saklasanız bile eksilmeye devam eder. Eğer elinizdeki kuru buz az miktardaysa bunu muhafaza etmesi daha da zordur. Kuru buzun hızlı tüketimi önerilmektedir.

Kuru buz ne kadar dayanır? 

Miktarı ne kadar çok olursa dayanma kapasitesi o kadar fazla olur. Az miktardaki kuru buzu muhafaza etmek kolay olmaz onun için hızlı tüketim şarttır. Günlük bulunduğu ortamın sıcaklığına göre %10 ila %25 arasında kayıp yaşanır. 

Kuru Buz Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir ? Öncelikle aşırı soğuk olmasından dolayı koruyucu eldiven kullanılmalıdır. Gerekli durumlarda koruyucu gözlük de kullanılmalıdır.Yenmemeli ve çocuklardan uzak tutulmalıdır. Direk olarak solunmamalıdır. Bu konulara dikkat ederseniz sağlığa herhangi bir zararı yoktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski