Dondurulmuş Balık Ne Kadar Dayanır?

Dondurulmuş balık ne kadar süre dayanır? Uygun şekilde, sıkıca kapatılmış ambalajlarda dondurulmuş balıklarınız 12 ay tazeliğini koruyacaktır. Dondurucu koşulları -18 derece ve balık sürekli dondurulmuş olmadır. Bu koşullara uyulduğu taktirde,donmuş olarak saklanan Balıklar belirtilen süreden sonrada tüketilebilir, ancak uzun süre saklanan balıklarda besin kalitesi düşebilmektedir.

donmuş balık

Donmuş balığı sağlıklı şekilde çözdürme nasıl yapılır? Doğrudan süpermarketten satın alabileceğiniz ve lezzetli yemekler hazırlamak için kullanabileceğiniz, gıda atıklarınızı ve ev faturalarınızı azaltan çok sayıda yüksek kaliteli dondurulmuş pişmemiş balık ürünü vardır. Söz konusu bilgiler ticari olarak dondurulmuş balıkları çözdürmek balıkları asla oda sıcaklığında veya ılık - sıcak suda çözmeyin, çünkü bakteriler hızla çoğalabilir. Balıkları çözmenin daha hızlı ve iyi bilinen bir yolu soğuk sudur. Balıkların, güvenli ve lezzetini korumak için kapalı bir torbada olmalı ve çözülünceye kadar suda bekletilmelidir.

Birinci seçenek buzdolabında çözdürme; Buzdolabının sıcaklığı 5 ° C veya altında tutulmalıdır, bunun üzerindeki herhangi bir sıcaklık bakterilerin çoğalmasına izin verebilir. Balıkları ambalajdan çıkarmayın. Bir kaseye balığınızı yerleştirin. Kaseyi buzdolabının alt raflarına yerleştirin. Tamamen çözülene kadar bekletin. Buz çözme süresi tipik olarak kilo başına 6 ila 8 saattir.

İkinci seçenek mikrodalgada çözdürme; Daima mikrodalga talimatlarına bakın. Balığınızı mikrodalga rafına su geçirmez bir kap veya tabakta yerleştirin. Çözdürme işlemine ayırdığınız sürenin yarısına geldiğinizde balığınızı ters çevirin ki, eşit bir salma gerçekleşsin. Çözülme gerçekleştikten sonra hemen pişirin. Not: Mikrodalga çözdürme için her zaman başarılı olmayabilir.

Balıkları asla oda sıcaklığında çözmeyin. Balıkları asla ılık veya sıcak suda çözmeyin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski