Covid-19 Virüse Karşı En Etkili Yiyecekler

Bağışıklık sistemimiz virüslere ne kadar dayanır? Bildiğiniz üzere coronavirüsün yani Covid-19’un bilinen bir tedavisi yok. Tedavisi olmayan bu hastalık için bilim adamları çalışmalara başladı. Endonezya’da yapılan bir çalışmada bazı bitki tabanlı maddelerin Covid-19 virüsünün, proteinlere tutunmasına etkisi incelendi ve aşağıdaki maddelerin Covid-19’un etkilerini azalttığı gözlemlendi.

covid-19 bağışıklığını güçlendir

Bu çalışmanın amacı coronavirüsün etkisini inhibe etmek için kullanılabilecek birkaç tıbbi bitki türevi bileşiği incelemekti. Makalenin orijinal haline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca Covid-19 virüsüne karşı kullanılan en etkili ilaç yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Bildiğiniz üzere virüslerin insanlar üzerindeki etkisi farklı farklı, bu da bağışıklı sistemimizden kaynaklanıyor. Bağışıklık sistemimizin virüslere ne kadar dayanacağını yediğimiz yiyecekler belirleyebiliyor.

Aşağıdaki liste maddelerin etkisine göre sıralanmış olup, liste sonundaki Allicin en az etkiye sahip olan maddedir. Listenin başındaki Kaempferol liste sonundaki Allicin’den iki kat daha fazla etkilidir. Yani liste başlarındaki yiyecekleri daha çok tüketmeye çalışalım.

Yeni tip Coronavirüs yani Covid-19 ‘un etkisini azaltan maddeler ve bu maddeleri içeren yiyecekler;

Kaempferol
Ispanak, Lahana, Dereotu, Greyfurt, Soğan

Quercetin
Dereotu, Rezene, Soğan, Kekik, Kırmızı Acı Biber, Lahana, Yaban Mersini

Luteolin-7-glucoside
Zeytin, Kırmızı Acı Biber, Soğan, Pırasa, Yıldız Meyvesi, Anason

Demethoxycurcumine
Zerdeçal, Kimyon

Naringenin
Narenciye, Greyfurt, Portakal, Limon

Apigenine-7-glucoside
Goji berry, Kereviz, Yıldız Meyvesi, Zeytin, Papatya

Oleuropein
Zeytin ve Zeytin Yaprağı

Catechin
Yeşil Çay

Curcumin
Zerdeçal

Epicatechin gallate
Yeşil Çay

Zingerol
Zencefil

Gingerol
Zencefil

Allicin
Sarımsak
Lütfen siz de bu bilgileri paylaşarak sevdiklerinizin bilgilenmesini sağlayın. Ayrıca Covid-19 virüsüne karşı kullanılan en etkili ilaç yazımızı okumanızda fayda var. Yazı içerisinde bu ilacın etken maddesini içeren bitkilerle kendiniz hazırlayabileceğiniz bir tarif bulunmakta. Yazıyı okumak için tıklayınız.

Makalenin orijinal hali için tıklayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski