Altın Kaplama Ne Kadar Dayanır?

Altın kaplama ne kadar süre dayanır? Altın kaplama kalıcı olmak için yapılır, ancak her türlü kaplama gibi kaba ve özensiz kullanmaya uygun değildir. Altın kaplama zamanla yıpranır ve alttaki ana metali açığa çıkar. Ayrıca parlaklığını kaybeder ve zamanla kaybolur. Genel olarak, kaplama uygun bakım ile iki yıla kadar dayanabilir.

altın kaplama ne kadar dayanır

Altın kaplama takılara nasıl bakarım ve ömrünü uzatırım? Altın kaplama mücevherlere özen göstererek ömrünü uzatabilir; parlak ve güzel tutabilirsiniz.

İşte atmanız gereken bazı adımlar:
  • Altın kaplama mücevherleri kimyasallardan, yağlardan ve makyajdan uzak tutun. Makyaj, saç spreyi ve parfümleri uyguladıktan sonra kaplama mücevherlerinizi takmak kaplamanın ömrünü uzatacaktır.
  • Ev işleri yaparken, sabun, deterjan ve temizleyicilerde ki kimyasallar kaplamayı etkileyebileceğinden altın kaplama mücevherleri çıkarın.
  • Altın kaplama mücevherleri kullanırken ellerinizi temiz olması önemlidir, bu yüzden mücevherlerinizi takmadan ve çıkarmadan önce yıkamayı deneyin.
  • Altın kaplama mücevherleri klorlu veya tuzlu suya maruz bırakmayın. Bu, mücevherleri havuzlarda, jakuzilerde veya denizde yüzmeden önce çıkarmak gerektiğini unutmayın.
  • Vücut yağları ve ter altın kaplamayı etkileyebilir. Buna engellemek için, mücevheri silin veya bu kirleticilerden kurtulmak için sık sık temizleyin.
  • Altın kaplama mücevherlerinizi düzenli olarak temizlemek, ömrünü uzatmak için önemlidir. Bunu yaparken hafif bir sıvı sabun veya bunun gibi profesyonel bir mücevher temizleme solüsyonu kullanın. Sert kimyasallardan veya aşındırıcı temizleyicilerden kaçının. Kaplama metali fırçalamaktan veya ovalamaktan kaçının, çünkü bu, alttaki metali açığa çıkararak dengesiz bir kaplama görünümü oluşturabilir.
  • Altın kaplama mücevherleri sürtünmeden koruyun, bu da kaplamasına hızlı bir şekilde aşınmasına ve pul, pul dökülmesine neden olur. Bu, altın kaplama mücevherleri başka takılarınızla beraber taktığınızda ve birbirlerine sürtündüğünde gerçekleşebilir. Kaplama takınızı tek başına takmak en iyisidir.
Takılarımın altın kaplamalı olup olmadığını nasıl anlarım? Alım yaptığınız Kuyumcunuz altının kaplandığını belirtmelidir. Ancak, kendi kendinize anlamanın yolları şunlardır:

Altın kaplama parçalar söz konusu olduğunda. Altın kaplama takılar genellikle çok uygun fiyatlı ve
neredeyse hiç 50 TL üzerine çıkmıyor. Kaplama özelliğini belirten bir işaret arayınız. Altın kaplama takılar için en yaygın kullanılan damgalar (işaretler):
  • GP - altın kaplama
  • GEP - altın elektrolizle kaplanmış
  • HGE - ağır altın elektrolizle kaplamak
  • HGP - ağır altın plaka sıvama
Bununla birlikte, altın kaplama takıların damgalanması gerektiğine dair katı kurallar yoktur. Hiçbir
işareti olmayan altın kaplama takılar piyasada satılmaktadır. Altın kaplama takılar genellikle 22K veya 24K altın ile kaplanır, bu da çok parlak bir altın görünümü verir. Kötü ve Ucuz altın kaplamalı takılar genellikle daha az altın rengindedir çünkü saflık seviyeleri genellikle 18K'nın altında elektrotlarla kaplanmışlardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski