Solucan Gübresi Ne Kadar Dayanır?

Eğer doğru koşullarda saklanırsa katı solucan gübresi şarap gibidir. Bekledikçe değerlenir, zenginleşir. Günümüzde organik tarım giderek yaygınlaşıyor. Bu da solucan gübresine olan talebi giderek artırıyor. İnsanların en çok merak ettiği sorulardan biride solucan gübresinin raf ömrü.

Katı Solucan Gübresi Ne Kadar Dayanır?

Solucan gübresi uygun bir ortamda saklandığı müddetçe raf ömrü 3 yıldır. Sürekli kimyasal gübre kullanmak topraklarımızı verimsizleştirir ve çoraklaştırır. Bu artık göz ardı edilemeyecek bir konudur. Son zamanlarda organik tarımın artması 1000 yıllardan beri tarımın olduğu bu Anadolu coğrafyasının tekrar verimli topraklara sahip olmasında önemli bir role sahiptir.

solucan gübresi ne kadar dayanır

Sıvı Solucan Gübresi Ne Kadar Dayanır?

%100 Katı solucan gübresinden elde edilir. Katı solucan Gübresinin tüm elementlerine sahiptir. Doğru proses edildiğinde sulama sistemlerinde tıkanıklığa sebep olmaz. Minimum 6 ay raf ömrü vardır. Tedbiren patojenlere karşı pastörize edilmiştir. Sıvı Solucan Gübresi ambalajı mutlaka ventil kapaklı olmalıdır. Bu özel kapak tasarımı sayesinde sıvı ambalajına hava girebilmekte ve Sıvı Solucan Gübresi içerinde bulunan mikroorganizma yaşamı raf ömrü boyunca sürebilmektedir.

Sıvı Solucan Çayı Ne Kadar Dayanır? Katı solucan gübresi üretiminde sızan sudan elde edilir. Solucan Gübresinin çok az bir kısım elementlerine sahiptir. Üretim çıktısı olduğu için doğru proses edilse dahi sulama sistemlerini tıkamama garantisi verilemez. Raf ömrü yoktur, hemen toprağa uygulanması gerekmektedir. Pastörize edilememektedir.

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Ne Kadar Dayanır? Solucanlar için kesin bir yaşam süresi veren bir kanıt yoktur. Ancak, kırmızı kaliforniya solucanı ömrü hakkında yorum yapacak olursak için iyi bir bakım sonrası, beş yıl veya daha uzun bir süre yaşayabilirler Solucanlar; pH'daki büyük dalgalanmalara, oksijen eksikliğine ve bazı toksik kimyasallara karşı aşırı hassastır. Yapılan araştırmalar, kırmızı Kaliforniya solucanlarının, insanlar için toksik olan birçok kimyasal maddeye karşı dirençli olduğunu tespit etmiştir. Diğer yandan kaliforniya solucanı fiyatı ile bilinir ve çok az hastalığa tabidir. Solucan yataklarını zararlı patojenler ve virüslerden arındırmak hem ömürlerini uzatır hem de kırmızı solucanları her türlü zor atıkların stabilizasyonu için ideal hale getirir. Kaliforniya solucanı sonuç olarak yaklaşık 4,5 yıl yaşar ve belirli koşullar altında yılda 1.300 yeni solucana kadar üretim yapabilmektedir.

Unutmayın; Solucan gübresi özellikle sebze, meyve ve süs bitkilerinin verimini, dayanıklılığını, kalitesini arttırırken, doğal aromasını, nefasetini kazandırır, kök ve kök çevresinde ki hastalıklara karşı direnç sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski