Bitter Çikolata Ne Kadar Dayanır?

Bu yazımızda çikolatayla ilgili yazımızdan farklı olarak çikolata çeşitlerinin ne kadar dayandığına değineceğiz. Çikolatanın sadece iki şey tadını bozabilir biri su diğeri gün ışığıdır. Bu iki unsur çikolatanın oksitlenmesine sebep olur. Bu iki ana unsurun yanı sıra eğer çikolatayı bazı meyvelerin yakınına koyarsanız tadında bozulma yaşanabilir. Beyaz çikolata yüksek miktarda süt mineralleri, laktoz ve şeker içerir. Bu maddelerin ısı değişiminden ve sıcaklıktan etkilenmesi çok daha kolaydır.

bitter çikolata ne kadar dayanırÇikolata kaç derecede eritilir?
Bitter çikolata : 45 derece
Sütlü çikolata : 42 derece
Fildişi çikolata: 40 derece
Frambuazlı çikolata: 4 derece

Çikolata üst üste kaç defa eritilir?
Herhangi bir problem yaşanmaması için çikolatanın en fazla 3 defa eritilmesi gerekir. Yağda çözülebilen ek aromalar erimiş çikolataya eklenirse farklı koku ve tatlar elde edilebilir.

Çikolata nasıl saklanır?

Çikolata saklamaya en uygun ortam 16 - 18 derece bir sıcaklık ve kuru, havadar bir yerdir. Açılmış çikolata paketlerini nemden korunacak biçimde sıkıca kapatın. İyi koşullarda bitter çikolata 3 aydan daha uzun süre saklanabilir. Saklama süresi, beyaz çikolata ve sütlü çikolata için daha kısadır. Çikolatayla yapılmış süslemeler sertleştikten sonra buzdolabında ya da buzlukta 1 ila 2 hafta dayanır. Kötü koşullarda saklanan çikolatanın üzerinde incecik, beyazımsı bir şeker katmanı ya da kakao yağı oluşur. Bu ince katman hoş bir görüntü oluşturmasa da çikolatanın tadını etkilemez. Böyle bir çikolata eritilerek kullanılabilir ama rendelenerek süslemede kullanılamaz.

Çikolata erimiş halde en fazla ne kadar bekletilmelidir?
Uygun ve normal şartlarda:
  •  Fildişi/Frambuazlı : Maksimum 2 hafta
  •  Madlen (sütlü) : Maksimum 4 hafta
  •  Bitter (sütsüz) : Maksimum 6 hafta
Erimiş çikolatanın en uygun şekilde nasıl saklanır?
Süslemede kullanılacak çikolata yaprakları aralarına yağlı kağıt yerleştirilerek buzdolabında 1 hafta saklanabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski