İpek Kirpik Ne Kadar Dayanır?

İpek kirpik nedir? J veya C tipi yapay kirpiklerin, medikal yapıştırıcılar ile kirpik dibi boyunca sıralanması işlemidir. Klasik tekli ipek kirpik, 3D ipek kirpik, 6D ipek kirpik, Russianvolume ipek kirpik, Taşlı ipek kirpik ve renkli ipek kirpik gibi yoğunluğa ve tipine göre değişen tipleri vardır. Bakışlara anlam kazandıran uzun ve gür kirpikler estetik anlamda da yüz güzelliğini vurgulamaktadır.

ipek kirpik ne kadar dayanır sonra

Klasik İpek Kirpik: Daha çok abartıdan hoşlanmayan ve doğal bir görünüm elde etmek isteyenlerin tercih ettiği bir ipek kirpik çeşididir. Bu çeşitte tekli bir kirpik için yine tek bir kirpik takılmaktadır. Farklı uzunluk ve kalınlıkları bulunan tekli ipek kirpiklerle yoğunluk verilemez ancak daha uzun görünen kirpikler elde edilir.
3D İpek Kirpik: Tek bir kirpiğe 3 kirpik takılabilen bir sistemdir ve tekli çeşidine göre biraz daha yoğunluk kazandıran bir ipek kirpik çeşididir. Bazı bölümlerde kirpik boşlukları varsa buraları doldurarak yoğunluğu artırır.
6D İpek Kirpik: Dip kısmı birleşik ancak uç kısımlarında 6 adet kıl olan ipek kirpik çeşididir. Daha yoğun kirpikleri sevenlerin tercih edebileceği 6D ipek kirpikler makine yapımıdır ve tercihe göre bütün ya da bölünerek takılabilir.
Renkli İpek Kirpik: Bütün kirpiklere uygulanabileceği gibi diğer kirpiklerin aralarına da uygulanabilen bir ipek kirpiktir. Renklerin yansıması ile bakışlara anlam katarken göz rengini de değiştiren renkli ipek kirpikler 1 kutu içerisinde farklı boy ve uzunluklarda bulunur.
Russianvolume İpek Kirpik: Çok daha ince olan bu kirpikler kalın durmayan ve oldukça güzel bir görüntü yatan ipek kirpik çeşididir.
Taşlı İpek Kirpik: Diğer kirpikler gibi tüm göze takılmayan taşlı ipek kirpikler, diğer kirpikler takıldıktan sonra 1-2 adet takılarak parlak ve hoş bir görünüm yakalamaya yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında yoğun olarak tercih edilen taşlı ipek kirpiklerin uygulaması da oldukça kolaydır.   

ipek kirpik ne kadar dayanır önce

İpek kirpik uygulaması ne kadar sürer? İpek kirpik uygulaması süresi de aynı ipek kirpik fiyatları gibi yapılan yere göre değişiklik gösterir fakat ortalama olarak 1,5 ile 2 saat arasında uygulama süresi olduğunu söyleyebiliriz.

İpek kirpik ne kadar dayanır? Uygulamanın ne kadar ömrü olduğu,ne kadar kalıcı olduğu ve kaç ay kullanılabileceği konusu tamamen insandan insana değişir ve insan vücudunun doğasına bağlıdır. Kendi doğal kirpikleriniz ne kadar dayanırsa ipek kirpiklerde o kadar dayanır. Ortalama bir insanın kirpikleri 3 ayda dökülür ve kendilerini yenilerler. Dolayısıyla ipek kirpiklerin de kullanım süresi ortalama 3 aydır diyebiliriz. Eğer 3 ay içinde dökülmese bile doğal kirpiklerin dinlendirilmesi için kirpiğe göre 4 ila 6 ay sonrasında ekilen ipek kirpiklerin çıkarılması tavsiye edilmektedir. Kendimize ait olan kirpikler 2-3 aylık dönem içerisinde birer ikişer dökülür ve yerlerine yeni kirpikler çıkar. İpek kirpik uygulaması ile her bir kirpiğe eklenen ipek kirpikler de bize ait olan dökülen kirpiklerle birlikte dökülür. Dolayısıyla periyodik aylık bakımlarda dökülen kirpiklerinizin yerine gelen genç kirpiklere ekleme yapılabilir. İpek kirpiklerin ne kadar süre kalacağı konusu kullanıma göre de değişiklik göstermektedir. Eğer gözde çok fazla kaşıntı oluyorsa ve bu durum gözde kanlanma yapıyorsa ipek kirpikler de doğal kirpiklerle birlikte daha kısa sürede düşecektir. Uygulamanın doğru yapılması ve düzenli bakımının yapılması da ipek kirpiklerin kullanım süresini artıran etkenlerdir.

İpek kirpik kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar;
  • Öncelikle mutlaka güvendiğiniz ve hijyeninden emin olduğunuz salonlarda ipek kirpik uygulamasını yaptırmalısınız.
  • Bu noktada uygulamayı yapacak olan kişinin bu konuda uzman olması çok önemlisi. Çünkü kirpiklerin boyu, kalınlığı yada uzunluğu hakkında size önerilerde bulunmalı, göz yapınıza uygunluğu konusunda sizi uyarmalıdır.
  • Lens kullanıyorsanız uygulamayı yaptırmadan önce çıkartmanızı öneririz.
  • İpek kirpik yaptırdıktan sonra en az bir gün kirpiklerinizin su ile temas etmemesi gerekiyor.
  • Eğer makyaj temizleyiciler kullanıyorsanız mutlaka su bazlı olmalarına dikkat etmelisiniz.
  • İpek kirpik uygulamasını yapan uzman mutlaka hatırlatacaktır fakat söylemekte yarar var. Uygulamadan sonra ipek kirpiklerinizi günlük olarak taramayı ihmal etmeyin.
  • Rimel kullanımı ipek kirpiklerin kullanım ömrünü azaltacaktır.
  • Son olarak ise yatış şeklinizin pek kirpiklerinizin görünümünü etkileyen diğer bir faktör olduğunu unutmamalısınız. Özellikle yüzüstü yatmak kirpiklerin karışmasına neden olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski