Elmalı Turta Ne Kadar Dayanır?

Elmalı turta, yabancıların vazgeçilmez tatlısı, onların tabiriyle Apple Pie, yurt dışında gördüğü rağbeti son zamanlarda ülkemizde de görmeye başladı. Bu tatlı için Amerika'lıların en sevdiği tatlı desek abartmış olmayız. Bir çoğu için bundan daha lezzetli ve bundan daha rahatlatıcı başka bir tatlı yoktur.
elmalı turta ne kadar dayanır

Elmalı turta yaparken birden fazla yapıp kenara atmayı düşündünüz mü? Aynı anda birkaç turta yapıp kenara atarsanız yoğun günlerde kurtarıcınız olacaktır ve size harika zaman kazandırır. Elmalı turtayı hem pişmiş hem de pişmemiş şekilde saklayabilirsiniz. 

Pişmiş Elmalı Turta Nasıl Saklanır?

• Pişmiş elmalı turtaları iki güne kadar oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Turta dilimlenmiş ise, alüminyum folyo veya streç film ile biraz gevşek bir şekilde üzerini örterek muhafaza edebilirsiniz.

• Elmalı turta, alüminyum folyo veya streç film ile gevşek bir şekilde kaplanmış olarak buzdolabında 2-3 gün daha dayanır.

• Dondurmak için, turtayı alüminyum folyo veya plastik dondurucu sargısı ile sıkıca sarın veya derin dondurucu torbasına yerleştirin. En iyi lezzet için dondurulmuş elmalı turtayı 3-4 ay içinde tüketin.

• Elmalı turtayı buzdolabında çözdürün ve çözdükten sonra tüketmek için 180 derece fırında yarım saat kadar ısıtın.

Pişmemiş Elmalı Turta Nasıl Saklanır?

• Pişmemiş elmalı turtaları buzdolabında iki güne kadar saklayabilirsiniz. Alüminyum folyo veya streç folyo ile gevşek bir şekilde örtün.

• Dondurmak için, pişmemiş turtayı alüminyum folyo veya plastik dondurucu sargısı ile sıkıca sarın veya bir derin dondurucu torbasına yerleştirin ve sıkıca kapatın.

• En iyi lezzet ve kalite için pişmemiş elmalı turtaları dört aya kadar derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

• Turtayı pişirmeye hazır olduğunuzda, üst tabakadaki havalandırma deliklerini kesin ve turtayı bir pişirme kağıdına yerleştirin. 15-20 dakika 240 C de çözülmeden pişirin. Daha sonra ısıyı 190 C'ye düşürün ve 20-30 dakika daha üst kısmı kahverengine dönene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski