4000 mAh Batarya Kaç Saat Gider?

4000 mAh kaç saat gider sorusu soranlar için gayet açıklayıcı olacak şekilde bir yazı hazırlamak istedik. Hatta bazı kişiler yüzde 100 şarj kaç saat gider diye de epey sormakta. 4000 mAh veya 5000 mAh batarya kaç saat gider fark etmez bu soruların hiç birinin cevabını internette bulamazsınız. 4000 mAh bataryanın kaç saat gittiği bir çok koşula bağlı olarak değişir. En öncelikli olarak 4000 mAh bataryanın dayanma süresi kullanıldığı telefona göre değişir. Sonrasında kullanan kişinin nasıl kullandığına göre de değişir. Telefon şirketleri bile 4000 mAh bataryanın kaç saat gittiğinin bilgisini verirken telefonla konuşursan şu kadar saat, müzik dinlersen bu kadar saat video izlerken 10 saat şeklinde ayrıntılı bilgiler verir. Bu bilgiler tüm telefonlar 4000 mAh olsa bile telefondan telefona değişir. Bunun yanında sizin kullanım alışkanlıklarınıza göre değişir. Zaten telefon şirketlerinin verdiği saatler optimum koşullarda ölçülmüş saatlerdir. Bizim o saatlere ulaşmamız pek mümkün değil.

4000 mah batarya kaç saat gider
Araçların 100 km de ne kadar benzin yaktığını hesaplarken 50 km hızla, ısınmış bir motorla, düz bir zeminde, aracın duruş kalkışını hesap etmeden hesaplama yaparlar. Bu sayede en düşük miktarı çıkartır koyarlar önümüze. Telefondaki batarya kullanım süreleri de bu şekilde ölçülür firmalar tarafından. Bazı arkadaşlar %100 şarj kaç saat gider diye soruyor. Bu sorununda tam bir cevabını vermek mümkün değil. Telefonlar durduğu yerde enerji harcayan cihazlardır. Sıfır telefonun durduğu yerde kullandığı enerji ile 1 yıldır kullanılan telefonun durduğu yerde kullandığı enerji bile aynı değildir. 1 yıldır kullanılan telefonun arka planında bir çok uygulama çalışır, siz farkında olmadan internetle veri alışverişi yapar ve bu da bataryanın daha kısa sürede tükenmesine sebep olur. Eğer illa kaç saat gittiğini merak ediyorsanız teknik olarak hesaplayalım. Bir telefon durduğu yerde 100 mAh enerji tükettiğini varsayalım. 4000 mAh batarya 4000 / 100 = 40 saat gider. Eğer telefonunuz durduğu yerde 200 mAh enerji tüketiyorsa 4000 / 200 = 20 saat gider. Eğer bunun yanına ekranı açarsanız şarkı dinlerseniz bunlar da ekstra enerji tüketimidir ve belirttiğimiz saatlerden çok daha az gider. Konuyla ilgili teknik yazımızı okumak isterseniz; 3000 mAh Batarya Ne Kadar Dayanır?

Telefon durduğu yerde neden enerji tüketir? Bunun bir çok sebebi var. Öncelikle akıllı cihazları akıllı yapan en önemli özellik internete bağlı olmasıdır, akıllı telefonlar arka planda internetle sürekli veri alışverişi yapar. Bunun dışında telefonların çalışmasını sağlayan, hızını belirleyen işlemciler, bol bol enerji tüketir. İşlemciler geliştikçe enerji tüketimi azalır bu yüzden yeni telefonlarda batarya büyümese bile bataryanın daha uzun saatler gittiğini görürüz. Bunun yanında işletim sistemi enerji tüketimini etkileyen başlıca faktörlerdendir. Android işletim sistemi kullanan telefonların bataryalarının 4000 mAh, 5000 mAh, iphoneların ise 2000 mAh, 3000 mAh olmasının en büyük sebebi budur. Çünkü IOS işletim sistemleri android işletim sistemlerine göre çok daha az enerji harcar. Örnek verecek olursak iphone 11, 3110 mAh batarya kapasitesine sahip bir telefon olmasına rağmen yapılan düşük kullanımlı bir testte yaklaşık 27 saatlik pil ömrü sunuyor. Çok fazla uygulama indirme ve bluetooth üzerinden müzik dinleme ve gün boyunca e-postaları düzenli olarak kontrol etmek gibi daha zor kullanımlarla, yaklaşık 16 saat kadar gidiyor.

Gördüğünüz gibi 4000 mAh batarya kaç saat gider sorusu cevapsız kalacak bir soru. Kaç saat gittiğini etkileyen onlarca faktör var. Bu konuda en etkili yöntem kendi telefonunuzu 1 gün ayırarak test etmenizdir. Herkes kendi saatini kendi hesaplamalı. Eğer kendiniz uğraşmak istemezseniz Youtubeda yapılmış bir çok test mevcut. Genelde bu testler tutarlı sinyal seviyesi, aynı seviyede ekran parlaklığı ve tam dolu bataryalar ile gerçekleştiriliyor.

Biz yine de firmaların ortalama verdiği sürelerden bahsedelim;

Şuan piyasadaki 4000 mAh bataryaya sahip en iyi telefon Samsung Galaxy S20. Bu telefonun konuşma süresi 20 saat, wifi ile internet kullanım süresi 15 saat, 4,5G ile internet kullanım süresi 14 saat olarak açıklanmış. Telefon her ne kadar en iyi telefon olsa da en iyi batarya süresine sahip değil. 

2016 yılında çıkan 4000 mAh bataryaya sahip Lenovo K6 modeli 3G ile 31 saat konuşma, yine 3G de 600 saat bekleme süresi sunuyordu. Telefonlar geliştikçe, 3G den 4,5G'ye geçince ekranlar büyüdükçe enerji tüketimi de arttı. 

Çoğu telefon markası bu süreleri telefon özellikleri listesine eklememeye başladı. Önce bekleme sürelerini kaldırdılar ondan sonra konuşma ve internet süreleri konusunda bilgi vermemeye başladılar.

Yine son çıkan ortalama telefonlardan 4000 mAh bataryaya sahip Huawei P40 lite 20 saat wifi ile internet kullanımı, 22 saat video oynatma ve 100 saat müzik oynatma süresi sunuyor bizlere. 

Gördüğünüz gibi telefondan telefona batarya kullanım süreleri değişmekte. Biliyoruz aradığınız süreler bunlar değil, siz 38 saat gider şeklinde net bir cevap arıyorsunuz ama öyle bir cevap yok.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski