Donut Ne Kadar Dayanır?

Donut Ne Kadar Dayanır?

Bu sorunun kesin cevabı büyük ölçüde saklama koşullarına bağlıdır. Donutların raf ömrünü uzatmak için kuru ortamda saklanması gerekir. Açıkta bırakılan donut çok hızlı şekilde kurur ve yenmez hale gelir. Bunun dışında yağ, süt ve şeker içeren yiyecekler çok çabuk bakteri ürettikleri için çok uzun süre dayanmazlar.

Donutların raf ömrünü en üst düzeye çıkarmak ve kurumasını önlemek için folyo veya streç ile sarılmalı veya buzdolabı poşetine koyulmalıdır. Migros'ta günlük üretilen donutlar kuru tutulması için tek tek plastik kaplara koyularak satılır.

Donut Oda Sıcaklığında Ne Kadar Dayanır? 

Düzgün bir şekilde saklanan, taze pişmiş donut krema ile doldurulmamışsa normal oda sıcaklığında yaklaşık 1 ila 2 gün dayanacaktır; krema dolgulu donutlar aynı gün tüketilmeyecekse oda sıcaklığında değil buzdolabında saklanmalıdır. En fazla hava almayan bir kaba koyulup evdeki fırınınızın içinde 1 gece daha bekleyebilir.

donut ne kadar dayanır

Donut Buzdolabında Ne Kadar Dayanır?

Taze pişmiş içinde kreme dolu olmayan donat, uygun şekilde saklandığında yaklaşık 1 hafta buzdolabında saklanır. Eğer içi krema ile ile doluysa bu süre 3 4 güne iner. İçi kremalı donutları maksimum lezzet için aynı gün tüketilmesi önerilmektedir.

Donut Dondurulabilir mi?

Evet, dondurmak için: donutları alüminyum folyo veya streç sargısı ile sıkıca sarın veya buzdolabı poşetine koyun.

Donut Buzlukta Ne Kadar Dayanır?

Düzgün bir şekilde depolandıklarında, içi krema dolu olsun veya olmasın yaklaşık 2 ila 3 ay boyunca en iyi kaliteyi korurlar. Bu süreden sonra da tüketilebilir fakat lezzetinde ciddi azalmalar olacaktır. Belirtilen buzluk süresi yalnızca en iyi kalite içindir ve 18 ° C'de sürekli dondurulmuş olarak tutulan donutlar için geçerlidir.

Donutların Bozulup Bozulmadığı Nasıl Anlaşılır?

En iyi yol donuta dokunmak veya tadına bakmaktır: kötü kokusu veya görünümü olanları atın; küf oluşmuşsa donutı atın. Zaten donut bozulmadan önce çok fazla sertleşeceği için bozulmadan önce yenilemez hale gelecektir. Glazed Donut denen üstü kaplamalı olanlar en az dayanan donutlardır bir gün bekleyince bile çok kötü olur, kaplaması sertleşir, yanlardan da sulanma yapıp akar. üstü normal hamur, içi kremalı olanların kaç gün dayandığını yukarıda belirtmiştik, ama onlarda da beyaz krema belki ekşime yapabilir. Üstü kaplamasız içi de çikolata kremalı olan donutlar kremalı donutlar arasında en uzun dayanan donutlardır.

Donat her ne kadar buzdolabında daha uzun süre dayansa da buzdolabında saklanması tavsiye edilmez. Kızarmış donutları buzdolabında değil fırınınızdaki ızgara ya da tepsi üzerinde saklayın. Bu şekilde donutlar iki güne kadar saklanabilir ve yapısı kesinlikle bozulmaz. Buzdolabına giren donutlar ise lezzet değişimine uğrar. Eğer tüm donutları tüketme şansınız yoksa o zaman buzdolabına koyabilirsiniz. Oda sıcaklığında sakladığınız donutları dilerseniz mikrodalgada 10 saniyede ısıtabilirsiniz.

Donut çok kalorili bir tatlıdır. İçerdiği malzemeleri görünce bize hak vereceksiniz.

100 gramlık bir çikolatalı donut yaklaşık 450 kaloridir. 

Donut malzemeleri;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket Maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket Şekerli Vanilin
  • 3,5 su bardağı un

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski