İlikli Kemik Suyu Ne Kadar Dayanır?

Bu yazımızda et suyundan ziyade ilikli kemik suyundan bahsedeceğiz. Aktaracağımız dayanma süreleri et suyu için de geçerlidir fakat başrolümüzde ilik olduğu için bu konu üzerinde yoğunlaşacağız. Katıldığı tüm yemeklerin lezzetini katlayan ilikli kemik suları son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Kemik suyu nasıl içilir diye soracak olursanız bazıları yemeklere eklemeden kemik suyunu baharatlarla tatlandırıp direk olarak tüketmekte. Aşırı talepten dolayı ilikli kemik suyu BİM'de bile satılmaya başladı. Hazır bulyonlar ile  tahtından edilen ilikli kemik suyu tahtını geri alıyor.

Kemik Suyu Nasıl Saklanır?

İlikli kemik suyu hazırlamak size zor geliyor veya tüm gün boyunca buna vakit ayırmayı tercih etmiyorsanız, en doğal en faydalı haliyle ve en önemlisi haftalık olarak hazırlanan ilikli kemik suyu kapınıza kadar geliyor. Fotolarını kullandığım @tugceilerisoy hesabıyla iletişime geçerek tereddüt etmeden kullanabileceğiniz ilikli kemik sularından siz de temin edebilirsiniz. Tuğçe İlerisoy'un farkı ilikli kemik suyunu 30 saat boyunca kısık ateşte pişirmesi. Ev yapımı ilikli kemik suyu temin etmek isteyenler güvenle tercih edebilir.

ilikli kemik suyu nasıl saklanır

İlikli Kemik Suyunun Faydaları

İlikli kemik suyunun faydaları saymakla bitmez bu konuda internette bir çok kaynak bulabilirsiniz. Faydaları kadar saklama koşulları da çok önemlidir. İlikli kemik suyunda bulunan kolajen vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu proteini içerir. Aminoasit yapısı daha hazırlanırken bile bozulabilen ilikli kemikli suyunu güvenilir kaynaklardan temin etmeniz ve doğru şekilde muhafaza etmeniz çok önemlidir. İlikli kemik suyu konusunda bazı püf noktalardan bahsedelim;

İlikli Kemik Suyu Püf Noktaları

  • İlikli kemik suyunda bulunan kolajen proteinin yapısı bozulmaması için kesinlikle blenderle çekme işlemi uygulanmamalıdır.
  • İlikli kemik suyunu kaynama noktasını geçmeden pişirmek önemlidir bu yüzden kısık ateşte pişirdiğinizden emin olun. Çünkü fazla ısı ve kaynama, kemik suyundaki kolajen yapıyı bozabilir.
  • Tenceredeki kemik en az 10 saat en sağlıklı 30 saat boyunca pişmeye devam etmelidir. İlikli kemik suyunu ne kadar çok pişirirseniz, suya geçecek kolajen miktarı o kadar çoğalır.
  • Hazırladığınız ilikli kemik suyunu çok hızlı bir şekilde soğutmanız gerekmektedir. Bu sayede bakteri oluşumunun önüne geçmiş olursunuz.
  • Soğuduktan sonra üzerinde biriken yağ tabakasını bazı kişiler almanızı önerse de biz kalması taraftarıyız. Bu yağ tabakasını ille de alacaksanız, hindistan cevizi yağı ve doğal zeytin yağı ile zenginleştirip saç maskesi olarak kullanabilirsiniz. 
  • Soğuttuğunuz ilikli kemik suyunu hava almayan kaplara doldurun. Ne kadar küçük paylara ayırırsanız daha sonradan kullanımınız o kadar kolay olur. Fotoda görünen sosluklar bu iş için biçilmiş kaftan.
  • Kemik suyu cam kavanozda saklanır mı? Eğer cam kavanozlara koyacaksanız iyice soğutup kapaklarını kapatırsanız oluşacak basınç farkından kurtulmuş olursunuz.
  • Dondurduğunuz ilikli kemik sularını maksimum -18 derece mümkünse -21 derecede muhafaza edin. Kullanmadan önce buzdolabında biraz çözdürüp öyle kullanın.
  • İlikli kemik suyunu dondurmayacaksanız buzdolabında 3-4 gün bozulmadan saklayabilirsiniz. Bozulmadığından emin olmak için buzdolabının hava kanallarına yakın bir yere koyabilirsiniz.
  • bebeklere ilikli kemik suyu
    İlikli kemik suyu buzlukta ne kadar saklanır? İlikli kemik suyunu dondurarak saklayacaksanız derin dondurucuda 3-4 ay bozulmadan saklayabilir ve her ihtiyaç duyduğunuzda azar azar çıkartarak kullanabilirsiniz.
  • Zaten çok faydalı olan bu besini hazırlarken içerisine kereviz sapı, maydanoz sapı, yabani kekik, sarımsak, limon ve zerdeçal ekleyerek çok daha faydalı bir besin haline getirebilirsiniz.
  • Ve son olarak her ne kadar ilikli kemik suyu diye geçse de elde edilmek istenen kemik suyu jölemsi yapıdadır. Satın alacağınızda buna dikkat ediniz.

Bebeklere İlikli Kemik Suyu Nasıl Yapılır

Bebeğinize ilikli kemik suyu hazırlamak istiyorsanız ilikli kemik suyu hazırlamak ciddi emek isteyen bir iştir. Bu yüzden bebeğiniz için hazır şekilde üretilmiş ilikli kemik sularını değil uzun süre kaynatılmış ev yapımı ilikli kemik sularını öneriyoruz. Bazı hazır gıda ambalajlarının üzerinde büyük harflerle "koruyucu madde içermemektedir" yazar. Bu ürün içerisinde katkı maddesi olmadığı anlamına gelmez. Sadece koruyucu madde yoktur. Ama bol bol katkı maddesi içeriği mevcuttur. Hazır gıdaların üzerinde büyük harflerle ne yazarsa yazsın "içindekiler" kısmını okumadan almayın.

İlikli kemik suyu yapmak size zor geliyorsa veya buna vakit ayırmayı tercih etmiyorsanız, artık sosyal medyada satışı bulunuyor. Fotolarını kullandığım @tugceilerisoy hesabıyla iletişime geçerek güvenle kullanabileceğiniz ilikli kemik sularından siz de temin edebilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı kalın...

Ev Yapımı İlikli Kemik Suyu Satın Al

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski