Saç Nakli Ne Kadar Dayanır?

Saç Transplantasyonu (Nakli) Ne Kadar Dayanır? Potansiyel saç ekimi hastalarının zihinlerindeki net soru şudur: Ekilmiş saç ne kadar süre dayanır? Saç dökülmesine bir çözüm arayanlar, sonuçların tipik olarak uzun sürdüğünü bilmekten mutluluk duyacaktır, ancak bunun öngörülmesinin kolay olmayabileceği birkaç farklı durum vardır. Saç ekimi saç köklerinin donör bölgesinden tek tek (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE)) veya kafa derisindeki sağlıklı büyüme bölgesinden (Foliküler Ünite Transplantasyonu (FUT)) bir cilt şeridi yoluyla çıkarılmasını içerir. Her iki durumda da, foliküller kafa derisindeki etkilenen bölgeye geri nakledilir. Saç derisi iyileştikçe, foliküller sağlıklı saç büyümesi üretmeye devam edecek ve saçsız veya zayıf saçlı alanlarda daha yoğun bir saç yoğunluğu sağlayacaktır. Saç ekimi dikkatli bir şekilde kalıcı olacak şekilde tasarlanmış olsa da, bunu etkileyebilecek bir dizi faktör vardır.

saç nakli ne kadar dayanır

Saç Ekimim Ömür Boyu Dayanır mı? Saç ekimlerinin kalıcılığıyla ilgili endişeler anlaşılabilir olsa da, çoğu durumda saç ekiminiz ömür boyu dayanacaktır. Foliküller, saç derinizin donör bölümünden taşınmış olacak, böylece kafa derinizin sadece transplantları kabul etme olasılığı yüksektir ve aynı zamanda Nakilinizi izleyen aylarda saçınızın geri kalanına da karışmaya başlayacaklar. Her bir folikül, çevredeki kılların yanında doğal olarak büyüyen saçlar üretecek ve saçınızın geri kalanıyla aynı şekilde davranacaktır. Desen kelliklerinden mustarip olanların gelecekte daha fazla saç dökülmesi görmesi riski olsa da, bu genellikle sağlıklı saçların yeni kaybın olduğu bölgelere nakledilmesi için daha ileri bir tedavi ile çözülebilir. Ancak nakledilen tüyler, iyi bir bakım ile güçlü ve sağlıklı kalacaktır ve ömür boyu dayanacaktır. Cerrahınız, ailenizdeki saç dökülmesi geçmişini ve kişisel saç zayıflama veya kayıp nedenlerinizi dikkate alacak ve gelecekte saçınızı kaybedip kaybetmeyeceğinizi daha iyi belirleyebileceklerdir. Bu şekilde, gelecekteki potansiyel ameliyatları öngörüp tahmin edebilir ve gelecekte bununla iyi uyum
sağlayacak bir saç çizgisi ve yoğunluk tasarlayabiliriz.

Şok Kaybı Nedir? Ameliyatınızı izleyen haftalarda saç dökülmesi yaşayabilirsiniz - buna şok kaybı denir. Saç deriniz ameliyat boyunca bir travma geçirmiş olacak ve bunun asgari düzeyde olmasını sağlamak için her türlü özen gösterilse de, saç deriniz hala yanıt olarak saç dökebilir. Şok kaybı genellikle geçicidir ve döngü sıfırlanır ve tekrar başlarken saçlarınız normal büyüme düzenine geri döner. Şok kaybının nedenine veya ne kadar saç kaybına bakılmaksızın, nakiller büyüme aşamalarına geri dönecek ve sonuçları birkaç ay içinde göreceksiniz. Kalıcı şok kaybı nadirdir ve genellikle sadece foliküllerin saç dökülmesi sürecinden etkilenmiş olduğu durumlarda meydana gelir. Desen kelliklerinden mustaripseniz, bu olabilir, ancak cerrahınız bunu ameliyatınızdan önce uzun süre araştıracak ve sizinle tartışacaktır. Ayrıca büyüme sürecini takip etmek ve herhangi bir endişeye çözüm bulmak için cerrahınız Ekimi takip eden 12 ay boyunca sizi takip edecek ve olası problemlere çözüm üretecektir. 

Saçlarım Dökülmeye Başlarsa Ne Olur? Bir saç ekiminden sonra saç dökülmesi meydana gelebilir ve bunun doğal sınırlarda kalıp kalmadığını belirlemek için ilerlemenizi yakından takip edilmelidir. Foliküller ve kafa derisi nakil işlemi boyunca bir travma seviyesinden geçeceğinden, hem şok kaybı hem de doğal dökülme hızlanabilir. Saçınızın dökülmeye başlayabileceği veya işlem sonrası dökülmeye eğilimli olabileceğiniz durumlarda, cerrahınız saç büyümesini destekleyen ve artıran ilaçlar veya takviyeler önerebilir. Nakil sırasında saç dökülmesi geçiriyorsanız, cerrah yaşadığınız saç dökülmesinin türüne bağlı olarak beklemenizi önerebilir. Örneğin, saç dökülmesine neden olan bir hastalıktan, hala aktif olan veya kafa derinizde bir hastalıktan mustaripseniz, daha iyi bir sonuç için alternatif bir tarih önerebilir ve işlem sonrası herhangi bir dökülme olasılığını azaltmayı hedefleyebilir .

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski