Kuru Fasulye ve Nohut Yemeği Kaç Gün Dayanır

Kuru fasulye yemeğinin tüketilmeyen kısmı, buzdolabında muhafaza edilmelidir. Kış aylarında serin olan açık balkonlar da bu işlem için kullanılabilir ancak yazın oda sıcaklığında bırakılan kuru fasulye yemeği, bir sonraki gün koku ve tat değişikliklerine uğrayacaktır. Bu nedenle buzdolabı en iyi çözümdür.

kuru fasülye ne kadar dayanır

Kuru fasulye, buzdolabında muhafaza edilmelidir evet, fakat nasıl? Artan besinlerin birkaç gün boyunca bozulmadan tüketilebilmesi için mutlaka gerekli koşulların sağlanması gerekmektedir. Öncelikle artan kuru fasulyenin, mutlaka daha küçük alüminyum olmayan bir tencereye alınması gerekir.

Dolaba kaldırmadan önce Bir süre soğuması gerekmektedir, sıcak yada ılık olarak dolaba kaldırılan yemekler bakteriyi çok daha çabuk üretir. Soğuma işlemine dikkat edilmeli, soğuma uzun sürerse  bakteri üremesi yine muhtemel olacaktır. Yemek fazla pişirilmiş ise soğuma sürecinin hızlandırılması adına, kabın altına soğuk su koyarak hızlandırabilirsiniz. 

Buzdolabı şartları ne olmalı?

Buzdolabı gıdaların veya yemeklerin uzun süre saklanması için tasarlanmış olup, gıdaların daha uzun dayanmasını istiyorsak Buzdolabı derecesinin mümkün olan en soğuk ayarda olası tavsiye edilir. 4 derece soğuk olarak nitelendirmek için uygun bir sıcaklıktır. Bu derecede Kuru fasulye ve Nohut yemekleri 5 gün dayanabilir.

Tabiki sürekli aynı kapta ısıtıp soğutmamak şartı ile. Yani her ısıtacağınızda ayrı kaba almanız bu süreyi sağlayacaktır. Aksi halde bu süre birkaç günü geçmeyecektir.

Dondurulmuş yemek ne kadar dayanır?

Gerekli şartlar sağlandığında, yani -18 derece ve uygun ağzı sıkıca kapatılmış bir kap içinde Kuru fasulye ve Nohut Yemekleri 12 ay tazeliğini koruyacaktır.

Yemeğin tadında veya kokusunda kötüleşme hissediyorsanız hemen atın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski