Hindistan Cevizi Ne Kadar Dayanır?

Hindistan Cevizi Ne Kadar Dayanır? Öncelikle hindistan cevizinin ne kadar dayandığından bahsedelim daha sonra ise asıl merak edilen konu olan hindistan cevizi suyunun ne zaman bozulduğunu söyleyelim. Öncelikle merak ettiğiniz konu hindistan cevizinin içindeki beyaz etli kısım ise, eğer dışındaki kalın kabuğu kırmadığınız müddetçe oda sıcaklığında 4 aya kadar dayanır. Fakat kırdıysanız ve içindeki etli kısım hava aldıysa buzdolabında muhafaza ederek, maksimum lezzet için 2 gün içinde bozulmadan tüketmek için 4 gün içinde imha etmeye bakın. Yok daha sonra bana lazım olur derseniz rendeleyin bir buzdolabı poşetine doldurun ve derin dondurucuya atın. Bu şekilde derin dondurucuda 6 aya kadar dayanabilir.

hindistan cevizi suyu bozuk

Diğer önemli konu ise hindistan cevizi suyu ne kadar dayanır? Bu konu neden önemli? Çünkü yazın ferahlamak için en çok tüketilen meyvelerden olur kendisi. Ülkemizde yetişmediği içinde yüksek fiyatlardan satılır. Delmesi öyle ha deyince olan bir meyve olmadığı için çoğu işletmeci hindistan cevizlerini topluca deler ve dolaba atar. Yukarıda dediğimiz 2 gün mühleti bu kısımda 24 saate indiriyoruz. Maksimum lezzet için 2 gün içinde tüketilmesi gereken hindistan cevizinin suyunu 24 saat içinde tüketmenizi öneriyoruz. Bu yüzden hazır aldığınız hindistan cevizi suyunu olay mahallinden ayrılmadan tadın. Küf tadı alırsanız o işletmeden uzak durun. Küflenen hindistan cevizi dış kabuğundan bile kendini belli eder. Azar azar dış kabuğunda beyazlıklar oluşur. Tam delinme kısmını incelerseniz yeşillenmiş ve küf bağlamış olduğunu bile görebilirsiniz. Normalde şeffaf olan hindistan cevizi suyu hava aldıkça zamanla beyazımsı bir hal alır. Bu şekilde tükettiğiniz hindistan cevizi sizi zehirlemez ama vücuda alınan çok fazla küf karaciğere zarar verebilir. Tek bir hindistan cevizinin küfü zehirlemez.

Son olarakta bu güzel meyvenin faydalarından bahsetmezsek olmaz. Özellikle magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum, vitamin C ve manganez bakımından zengindir. Potasyum içeriği muzdan daha yüksektir, hücresel arındırma görevi görür. İshal halinde vücudun su kaybını engeller. Hindistan cevizi suyu, Hindistan cevizlerinin içinde bulunan şeffaf renkli sıvıdır. Doğanın en ferahlatıcı içeceklerinden bir tanesidir. Tatlı bir yapısı olan bu içecek doğal şeker, vitamin, mineral, elektrolit, enzim, aminoasit içerir.

Elektrolit, doğal şeker ve mineraller sayesinde özellikle sıcaklarda vücudun su kaybetmesini engeller. Cildin susuz kalmamasını sağlar ve gençleştirir. Enzimleri ile sindirimi kolaylaştırır. Yorgunluğa iyi gelir, uykuyu düzene sokar. Ferahlatıcı ve alkali bir içecektir, spor öncesi ve sonrası enerji verir, vücut sıvılarını dengeler.

Herkese sağlıklı günler...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski