Şeker Hamuru Pasta Ne Kadar Dayanır?

Bu konuda bilgi vermeden önce bir kaç konuyu açıklığa kavuşturmakta fayda var. Evet şeker hamuru yenir ve şeker hamurunun dayanma süresi ile şeker hamuru kaplı maket bir pastanın dayanma süresi birbirinden çok farklıdır. Şeker hamurunun ana maddesi pudra şekeri olduğu için dayanma süresi oldukça uzundur fakat şeker hamuru kaplı butik pastaların içeriğinde bolca krema bulunduğu için dayanma süresi oldukça kısalır. Şeker hamuru yenir mi sorusuna açıklık getirdiğimize göre yazımızın devamını okumak isteyenler için güzel bir şeker hamuru pasta resmiyle devam edelim.

şeker hamuru maket pasta ne kadar dayanır

Şeker Hamuru Nasıl Saklanır?

Öncelikle şeker hamurundan bahsedecek olursak. Şeker hamurunun saklama koşulları şeker hamuru kaplı pastalara göre oldukça kolaydır. Sadece tek bir önemli husus vardır o da hava ile şeker hamurunun temasını kesmek. Hava ile teması kesilen şeker hamuru 2 ila 3 hafta boyunca tüketilebilir durumda kalır. Kısaca şeker hamuru kaç gün dayanır sorusuna 15 ila 20 gün dayanır cevabını verebiliriz. 3 hafta sonra şeker hamurunun içindeki su tamamen buharlaşmış olur ve yenilmese bile bu şekilde uzun yıllar görüntüsünü muhafaza eder.

Şeker Hamurunda Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar;
  1. Şeker hamurunu açma sırasında tezgah üzerine az miktarda nişasta serpiştirmek işinizi kolaylaştıracaktır. 
  2. Şeker hamuru çok kolay kirlendiği ve tozlandığı için kullandığınız ekipmanların temiz olmasına dikkat edin. 
  3. Şeker hamurunu herhangi bir buzdolabına veya derin dondurucuya koymadan oda sıcaklığında muhafaza ediniz. Şeker hamuru soğuk ortamda hemen kurur ve sertleşir.
  4. Şeker hamurunu yapar yapmaz önce streç film ile sarın daha sonra hava geçirmeyecek kaliteli bir saklama kabına koyun. Hava almayan şeker hamuru kolay kolay bozulmaz.
  5. Şeker hamurunu yaptıktan sonra 1 gün bekletirseniz uyguladığınız kek ve kurabiyelerde daha başarılı sonuçlar alırsınız.
  6. Şeker hamurunda kullanılan gıda boyaları birbirine geçebileceği için her bir farklı renk şeker hamurunu ayrı ayrı streç filme sarmanızda fayda var.
Gelelim şeker hamuru maket pasta ne kadar dayanır sorusuna. Şeker hamuru kaplı pastalar içerisinde krema barındırdığı için ve krema süt ürünü olduğu için +4 derece buzdolabında saklanması gerekir. Dayanma süresi normal bir yaş pastayla aynı süredir. Şeker hamuru kaplı butik pastalarda buzdolabında 3 gün dayanır ve ilk 3 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Şeker Hamuru Kaplı Pastalarda Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar;

  1. En zahmetli konu şeker hamurunu incecik açıp yırtmadan kek üzerine yerleştirmek. Bu zahmetli konuda sıkıntı yaşamamak için pastanızı direk servis yapacağınız tabak yada altlık üzerinde kaplayın.
  2. Buzdolabının kokusunun pastaya geçmemesi için pastayı bir kutu içerisine koyduktan sonra buzdolabına koyun.
  3. Buzdolabında sıcaklık değişiminden dolayı şeker hamuru terleme yapacaktır. Bu yüzden hava almayan bir kaba koyduğunuzdan emin olun.
  4. Şeker hamuru kaplı pastaların daha uzun süre dayanması için koruyucu bazı tarifleri İnternette bulabilirsiniz. Nefis yemek tariflerinde faydalı bir tarif mevcut.
Özetle;
  • Şeker Hamuru: 15 - 20 Gün
  • Şeker Hamuru Kaplı Maket Pastalar:+4 Derece Buzdolabında 3 Gün
  • Şeker Hamuru İçeren Kurabiyeler: 3 Hafta
  • Şeker Hamuru Cupcakeler: 1 Hafta
  • Kremalı Cupcakeler: +4 Derece Buzdolabında: 2 Gün
  • Cakepoplar: 3 gün
süreyle saklanabilir.

Şeker hamuru pastaları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler yorum kısmında isteklerini belirtebilir.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski