Mantar Ne Kadar Dayanır?

Mantar ne kadar süre dayanır?

Mağazadan satın alınan çoğu sebze gibi, mantarların satın alma tarihine göre ne kadar süre dayanabileceğini belirlemelisiniz. Taze bütün mantarlar buzdolabında 10 gün boyunca dayanabilirken, taze dilimlenmiş mantarlar 7 güne kadar dayanabilir. Pişmiş mantarlar buzdolabında 7-10 gün süre dayanabilir.
mantar ne kadar dayanır

Mantar Nasıl Taze Tutulur?

Maksimum tazelik için mantarları nasıl saklayacağınız aşağıda açıklanmıştır. Taze mantarları doğru bir şekilde saklarsanız, 10 güne kadar iyi kalırlar. Onları bütün ve soyulmamış tutmak ve buzdolabına koymadan önce mantarları kilitli plastik bir torbaya koymak en iyisidir. Bu onların solmasını ve kötüleşmesini engelleyecektir. Ayrıca, mantarları buzdolabının taze çekmecesinden uzak tutmanız önerilir, çünkü o bölme çok nemli bir ortamdır. Mantarın üzerine hiçbir şey koymayın - kolayca ezilir ve çürürler! Mantarlarınızı (bütün veya dilimlenmiş) bir haftadan daha uzun süre saklamayı planlıyorsanız, dondurmak en iyisidir. Mantarlar 6-8 ay boyunca donabilir, ancak önce pişirilmeli ve dondurucu güvenli kaplara veya torbalara konulmalıdır.

Pişmiş Mantar Ne Kadar Dayanır?

Uygun şekilde saklanmış pişmiş mantarlar buzdolabında 10 güne kadar dayanabilir. Nekadardayanir.com a göre, pişmiş mantarları saklamanın en iyi yolu sığ hava geçirmez bir kap veya yeniden kapatılabilir plastik torbadır. Bakteriler sıcaklıklarda hızlı bir şekilde çoğalabilir, bu nedenle oda sıcaklığında 2 saatten fazla bırakılmışsa pişmiş mantarlar atılmalıdır. Mantarları tıpkı taze olanlar gibi daha uzun süre tutmak istiyorsanız, kapalı hava geçirmez kaplarda veya plastik dondurucu torbalarda dondurmak en iyisidir.

Mantarın Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Tıpkı çoğu sebze gibi, mantarlar çok uzun süre saklanırsa çürür ve bakteri üretir. Mantarlarınızın bozulduğunu gösteren belirtiler şu şekilde sıralanabilir. Sümüksü bir yapıya dönüşmeleri bozulduklarının bir göstergesidir. Atılması en doğru karar olur. Bazen mantarlar çürümez, kururlar ve buruşuk bir şekil alırlar. Mantarlarınızı biraz kurutmak uygun olsa da, mantarlarınızın çok buruşuk olmasını istemezsiniz. Bu nedenle riske girmektense atmak daha mantıklı olacaktır. Koyu lekeler oluşmuşsa. Siyah noktalar kötüleşmeye başladığının bir işaretidir. Yapabileceğiniz en iyi şey, buzdolabında oldukları süre boyunca mantarlarınıza göz kulak olmaktır. Koyulaştıklarını veya siyah lekeler geliştiğini görürseniz, bunları kullanma veya atma zamanı geldi demektir. Mantarlarınızda belirgin veya güçlü bir koku olmamalıdır. Onları koklayabilirsiniz ve küf veya çürük bir koku varsa atmanız daha iyi olacaktır.

Mantara Yakışan Baharatlar

Yukarıda belirtilen baharatlar mantara en çok yakışan baharatlardır bunların dışında farklı tatlar denemek isterseniz aşağıdaki baharatlar ile mantarı soteleyebilirsiniz.
  • Toz Köri
  • Muskat ve Tarçın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski