Humus Ne Kadar Dayanır?

Humus adını Arapça nohut anlamını taşıyan "hummus" kelimesinden alıyor. Nohudun tarihte ilk yetiştiği alanlar Akdeniz Çanağı, daha sonraları ise Mezopotamya bu yüzden tarihi oldukça eski bir yiyecek. Humus Ortadoğu'da pide, domates ve salatalıkla yenen bir kahvaltılık, kendi başına bir öğün veya ana yemek öncesi iştah açıcı bir atıştırma iken, Amerika ve Avrupa'da cipsle birlikte tüketilen bir meze haline gelmiştir.

13.Mayıs Uluslararası Humus Günü olarak bilinir ve dünyada pek çok humus çeşidi yapılmaktadır. Türkiye'de en çok soğuk meze şeklinde tüketilirken, Hatay yöresinde kavurmalı humus da oldukça yaygındır. Gelelim asıl konumuza. Humus ne kadar dayanır, humusun raf ömrü ne kadardır ve humusu kaç gün içinde tüketmeliyiz gibi sorulara.

humus ne kadar dayanır

Ev yapımı humus ne kadar dayanır? Kesin cevap büyük ölçüde saklama koşullarına bağlıdır, humusun raf ömrünü uzatmak için her zaman buzdolabında saklayın. Bu durum her türlü yiyeceğiniz için geçerlidir.

Ev yapımı humus buzdolabında ne kadar dayanır? Ev yapımı humus, sürekli buzdolabında muhafaza edilirse yaklaşık 4 ila 7 gün dayanır. Humusun raf ömrünü daha da uzatmak için, dondurun: humusu dondurmak için, kapalı hava geçirmez kaplara veya buzdolabı poşetlerine koyun.

Humus derin dondurucuda ne kadar dayanır? Doğru şekilde saklanan humus, dondurucuda yaklaşık 4 ay boyunca en iyi lezzeti koruyacak, ancak bu sürenin ötesinde de bozulmadan güvenli kalacaktır. Sadece 4 ayı geçerse ilk günkü lezzeti bulmanız biraz zor.

Humusun bozuk olup olmadığını olduğunu nasıl anlarız? En iyi yol, humusu koklamak ve görüntüsüne bakmaktır: Humusun kötü bir kokusu veya tadı ortaya çıkarsa veya küf oluşursa humusu atın.

Eğer humus ev yapımı değil ve hazır paketli bir humus ise normal ev yapımlarına göre içindeki katkı maddelerinden dolayı 1 2 gün daha fazla dayanabilir. Eğer katkı maddesi olmayan bir humus ise yine yukarıdaki süreler geçerli fakat humusun raf ömrünü tamamen doğal yollardan uzatmak mümkün. Bazı firmalar bitkisel ve doğal içeriğe sahip katkı maddeleri ile humusun saklama süresini uzatabilmektedir.

Son olarak humus konusundaki en önemli püf nokta ise üzerine ekleyeceğiniz zeytinyağı ile hava temasını keserek dayanma süresi artırabilir ve kurumasını engelleyebilirsiniz. Humusu dondurucuda kullanılabilen kaplara doldurun ve üzerine kurumaması için zeytinyağı gezdirin. Humusu yemenin keyfini çıkarmadan önce, buzunun çözülmesi için bir gün önceden dondurucudan çıkarmayı ve iyice karıştırmayı unutmayın. Afiyet olsun


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski