Cam Balkon Ne Kadar Dayanır?

Cam balkon kullanım süresi aynı zamanda sizin yapacağınız bakım ve kullanım esnasındaki hassasiyetinize göre de değişebilmektedir. Cam balkon sistemlerinde kullanılan malzemeler her koşulda kullanılabilmesi için tasarlanmaktadır. Bu şartlara uygun malzemeler kullanılmadığı zaman belirli bir süre sonra cam balkon sistemlerinde bozulmalar ve paslanmalar meydana gelebilir. Bu gibi durumlar yaşamamak için cam balkon sistemi yaptıracağınız zaman dikkatli davranmalısınız. 

Yaptırdığınız cam balkon sisteminden çok daha fazla verim almanız yönünden cam balkon sisteminde kullanılan profillerin önemi fazladır. Bu konuda kesinlikle sormanız gereken şey ise kullanılacak alüminyum profillerin atık ( geri dönüşmüş ) alüminyumdan değil külçe alüminyumdan meydana getirilmiş olup olmadığıdır. Bünyesinde daha fazla deformasyon görmüş olması sebebi ile atık alüminyumdan mamul profillerin ömrü az ve kalitesiz olmaktadır. Uygulaması yapılan cam balkon sisteminin çok daha fazla uzun ömürlü olması adına bir başka kriter ise camların sadece alttan değil hem alttan hem de üstten taşınma özelliği olması gerekir. Cam balkon sistemlerinin fazlasıyla hareket edebilen parçası olan tekerleklerinin mutlaka sıkıştırılmış polyamid ile kaplanmış olmasına dikkat edilmelidir.

cam balkon kullanım ömrü

Hangi Detaylar Kullanım Ömrünü Belirliyor? 

Cam balkon montajı da kullanım ömrünü belirleyen etkenler arasındadır. İmalat öncesinde mutlaka balkonun ölçüsünün kusursuz bir şekilde alınması gerekmektedir. Cam balkon montajının yapılacağı kenar ve köşelerin hava alabilecek boşluklar bırakılmadan hesaplanmasına özellikle dikkat edilmelidir. Cam balkonların montajı ise uygulama yapılabilecek alanın özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu tür detaylar olduğu için cam balkon kullanım ömrü ne kadardır sorusunun net bir cevabı da olmamaktadır. Cam balkon kullanım ömrü tamamen bu detaylara bağlı olarak değişebilir. Doğru seçimler yaptığınız zaman uzun yıllar boyunca ek bir bakım veya onarım ihtiyacı hissetmeden cam balkon sistemlerinden yararlanmaya devam edebilirsiniz. 

Cam balkon net bir izolasyon sağlıyor soğuktan, sıcağa, gürültüden, tozlanmaya kadar net bir izolasyon sağlayan ve daha birçok olumsuz faktörü engelleyen cam balkon aynı zamanda, balkonun yaz ve kış kullanılabilmesine olanak sağlıyor.

Cam Balkon Ömrü Kaç Senedir? Genelde cam balkonlar kullanıldıkları alanlara ömrü belirlenmektedir. Evlerde çok daha uzun süre kullanım ömrü varken ticari işletmeler evlere göre daha kısadır. Gün içerisinde sık kulanım ve kullanıcı davranışları ömrü direk etkilemektedir.

Gelelim en çok merak edilen kısma. Cam balkon montajı ne kadar sürer? Cam balkon montajı ortalama olarak yaklaşık 5 saat sürmektedir ancak bu süre montaj yapılacak yere göre değişmektedir.

Cam filmi ne kadar dayanır? Bir cam filminin camdaki dayanma süresi cam filminin tipine, camın tipine, pencerenin yapısına, pencerelerin pusula yönlerine göre nerede olduğuna ve binanın dünyanın üzerindeki yerine göre değişiklik gösterir. Cam filminin 12 ile 22 yıl arasında dayandığı uygulamalar kayıtlara geçmiştir. Bu tabii ki tüm cam filmlerinin ömrünü belirlemekte kıstas olarak kabul edilemez. Tüm kaliteli cam filmleri üreticilerince ev ve işyeri dahili uygulamalarında en az beş yıl garanti kapsamına alınmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski