Parfümler Vücudumuzda Ne Kadar Dayanır?

Parfümünüzün öylece uçup gitmesine izin vermeyin. Birkaç ufak detaya dikkat ederek, kokunuzun daha uzun süreler kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Bakımlı kadınların vazgeçilmezidir parfümler. Kimileri sık sık değiştirip, yeni kokuları keşfetmeyi sever, kimileri ise yıllarca aynı parfümü kullanarak onu karakterinin bir parçası haline getirir. Bazen de bu hoşluk için bir servet ödenir. Parfümle ilişkiniz hangi seviyede olursa olsun, kokunuzun kalıcılığını artırmak isteyeceğinize eminiz. Birkaç ufak detaya dikkat ederek, parfümünüzün hakkını sonuna kadar vermeyi garantileyebilirsiniz.

parfüm vücutta ne kadar dayanır

Dikkat etmeniz gereken noktaların daha parfümünüzü seçerken ortaya çıkmaya başladığını belirtelim. Eau de Parfum, Eau de Toilette gibi farklı kategorilerde karşımıza çıkan kokulardan, kalıcılığı en yüksek olanı, yani Eau de Parfum'leri tercih etmek gerekiyor. Parfüm kategorilerindeki bu değişiklik parfümün yoğunluğundan kaynaklanıyor ve "parfum" kategorisinde yer alanlar, daha yoğun ve kalıcı kokular oluyor.

Parfümü alırken dikkat edebileceğiniz konulardan bir diğeri ise, parfümü oluşturan koku notaları. Alt, orta ve üst nota olmak üzere üç farklı notayı barındıran parfümlerde, parfümün saatler boyu kalıcılığını belirleyen alt notalara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle odunsu kokuları alt notalarında barındıran parfümler, diğerlerine göre daha uzun süre etkisini sürdürüyor.

Parfüm Nasıl Daha Kalıcı Hale Getirilir?

Parfümünüzü seçtikten sonra, uygulama esnasında da dikkat edebileceğiniz birkaç detaydan bahsedebiliriz. Öncelikle parfümü uygulamadan önce cildinizin temiz olmasına mutlaka özen göstermelisiniz. Böylece cildinizdeki gözenekler açık olacak ve parfüm daha iyi bir şekilde vücudunuzda yer edinebilecek. Cildinizi temizledikten sonra mümkünse parfümünüzle aynı, eğer mümkün değilse de kokusuz bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirip, parfümünüzü üstüne sıkmanız da kokunuzun kalıcılığını artırıyor. Nemlendiricilerin içinde yer alan yağlar, parfüm moleküllerinin cildinize daha sıkı bir şekilde tutunmasını sağlıyor.

Parfümü sıkacağınız yer de büyük önem taşıyor. Parfümleri genelde nabzın attığı noktalara sıkmak öneriliyor. Nabzın atışı cildin ısısını değiştirerek, gün içinde farklı zamanlarda parfüm moleküllerinin harekete geçebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle boyun ve bilekler, parfümün kalıcılığı için en önemli bölgeler. Yalnız parfümü bileğinize uygularken bileklerinizi kesinlikle ovalamayın ve parfümün kendi zamanında kurumasını bekleyin. Ovalamak parfümlerin yapısını bozuyor ve kokunun değişmesine sebep oluyor.

Parfümünüzü sıkabileceğiniz bir diğer stratejik nokta ise saçlar. Tarağınıza sıkıp, saçlarınızda şöyle bir gezdirdiğiniz parfüm molekülleri de kokunuzun daha uzun süre sizinle birlikte olmasına yardımcı oluyor.

Parfümünüzü saklarken dikkat edeceğiniz noktalar da parfümün uzun süreler kalıcılığını korumasında etkili. Parfümleri nemli ortamlarda tutmaktan ve gün ışığına maruz bırakmaktan mümkün olduğunca kaçınmak gerekiyor. Parfümleri satın alınan kutuların içinde saklamayı tercih etmek, parfümün kalıcılığının zaman içerisinde azalmasını engellemeye yardımcı oluyor.

Kaynak: http://www.brandlifemag.com/uzun-sure-mis-gibi-kokmanin-sirlari/

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski