Sefer Tasında Yemekler Ne Kadar Dayanır?

Termosta Yiyecekler Ne Kadar Dayanır?

sefer tasında yemekler ne kadar dayanır
Yemek termosu, ofiste, okulda ya da piknikte, kısacası evden uzak olduğunuz her ortamda ev lezzeti ve sıcaklığında yemek yeme imkanı sunuyor. Yalıtımlı yiyecek kavanozları, öğle yemeğini evde hazırlayarak güvenli ve sağlıklı bir öğle yemeği yemenin yanı sıra tasarruf etmenize de olanak sağlıyor. Geçmişte yaygın olarak kullanılan sefer tasının yerini alan termoslar, sıcak yemeğin yanı sıra, yoğurt, zeytinyağlı yemek, salata gibi soğuk servis edilmesi gereken gıdaların, uzun saatler istenilen soğuklukta muhafaza edilmesine yardımcı oluyor. Yemeğimi bir termosta sıcak tutmak ne kadar güvenlidir? ve bir termos içinde yiyecek ne kadar dayanır? veya hangi termos kapları en iyisidir? Pandemi döneminde endişeli olanlar veya dışarda yemeyi sevmeyenler için bunlar gerçekten kayda değer endişelerdir. Sıcak ve soğuk yiyecekleri bir termos kabına düzgün bir şekilde paketlemek, öğle yemeği gelene kadar yiyeceklerinizin güvenli bir şekilde yenmesini sağlamak için çok önemlidir, bu yüzden her iki yöntemi de gözden geçirelim. Soğuk yiyecekleri paketlemek çok basit olduğu için oradan başlayalım. Süt, Sütlaç, tatlılar, meyveli yoğurtlar veya Zeytinyağlıları paketlemek söz konusu olduğunda, yiyeceklerin 4 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta olmaması iyi olur. Soğuk yiyecekleri paketlemeden önce, boş termos kabını bir gecede dondurucuya bekletin, buz dolabı kısmında beklemekte olan yiyeceklerinizi Termosun içine yerleştirip mümkün oldukça direk güneş ışığından veya sıcak ortamlardan uzak tutun. Şimdi sıcak yemeklere gelelim! Hiç sabahları yemeğinizi ısıtıp öğleye soğuk yemek zorunda kaldınız mı? Evet, ben de. Ama o termos kabını atmadan önce sıcak öğle yemeğini doğru şekilde paketleyip paketlemediğinizi öğrenmek için okumaya devam edin. Sıcak yemeği bir termosa koymadan önce GERÇEKTEN SICAK olması gerekir! Daha önce bahsettiğimiz sıcak öğle yemeğini hatırlıyor musun? Muhtemelen termoslara konmadan önce yemeğiniz düzgün bir şekilde ısıtılmamış olabilir.

YİYECEKLER BİR TERMOSTA NE KADAR SÜRE KALABİLİR VE NE KADAR SÜRE YENEBİLİR.

Yemek termosu, içine konulan soğuk ve sıcak yiyeceklerin ısısını muhafaza etmesinin yanı sıra, gıdanın lezzetini koruyor ve bakteri oluşumunu engelliyor. Termosta taşınan yiyeceklerin muhafaza süresi, modele göre farklılık gösterse de gıdanın 6-12 saat aralığında saklanıp tüketilmesi gerekiyor. Güvenli ve sağlıklı termos kullanımı için dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar bulunuyor. Termosun maksimum ısı tutma özelliğini sağlamak için ön ısıtma ya da ön soğutma yapılması öneriliyor. Sıcak yemekler konmadan önce termosun içine kaynar su doldurup 5 dakika bekledikten sonra suyu boşaltıp sıcak yemeğin konulması; aynı şekilde soğuk yiyecek koymadan önce termosun 15 dakika kapalı şekilde dondurucuda bekletilmesi tavsiye ediliyor.

Yiyecekleri güvenli bir sıcaklığa kadar pişirdiğiniz ve daha sonra nerdeyse kaynama sıcaklığına kadar ısıttığınız göz önüne alındığında, termos kabının içindeki yiyeceklerin bozulma olasılığı yoktur. Bu tıpkı Konserve kapatmak gibi olacaktır ve içinde bozacak bakteri kalmayacaktır. Bakteriler 4 ila 60 derece arasında daha hızlı çoğalır, bu nedenle çabuk bozulan yiyecekler bu sıcaklık aralığında 3 saatten fazla KALMAMALIDIR (bu nedenle, sıcak yiyecekler bir termosa koymadan önce yenemeyecek kadar sıcak 100 dereceye kadar ısıtılmalıdır).

TERMOS NASIL ISITILIR

Yemeğiniz düşündüğünüz kadar sıcak kalmıyorsa, termos kabınızı önceden ısıtmanız gerekir. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Suyu kaynatın
  2. Termos kabını kaynamış su ile doldurun, üzerini kapatın..
  3. Termosu boşaltın
  4. Nerdeyse kaynar yiyecekleri termoslara yerleştirin, kapatın.
  5. Paketleyin ve keyfini çıkarın.

Herhangi bir termos kabının içinde paketlenen yiyecekler iyice pişirilmelidir, bu nedenle çiğ yumurta, soğan veya az pişmiş et veya çiğ balık konmamalıdır.

BİR TERMOSTA YİYECEKLERİN SOĞUK TUTULMASI

Yiyecekleri bir termosta nasıl soğuk tutabilirsiniz? Zeytinyağlı veya meyveli yoğurt paketliyorsanız, bunların da yemeğe kadar soğuk kaldığından emin olmak istersiniz.

  1. Soğutmak için içinde biraz buzlu su olacak şekilde buzdolabına termosunuzu yerleştirin
  2. Termos soğuduktan sonra, içeceğinizi veya diğer soğuk yiyeceklerinizi termosun içine koyun .
  3. Öğle yemeğine kadar güzel ve taze kalmasını sağlamak için termosunuzu, serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski