Afrika Örgüsü Ne Kadar Dayanır?

Öncelikle Afrika örgüsüyle cornrows örgüyü karıştırmamak gerekiyor. Cornrows'un halk arasındaki adı balık sırtı örgüdür. Afrika örgüsüyle benzerlik gösterse de dayanıklılık süresi birbirinden çok farklıdır. Aradığınız dayanıklılık cornrows örgülerin dayanıklılığı ise buraya tıklayın

Saçınızın uzunluğunun bir önemi yok onu hiç dert etmeyin! Yapay ek saçlarla birlikte örüldüğünden, kısacık saçlarınızı istediğiniz boya kadar uzatılabilirsiniz. Siyahi kadınların da aslında o kadar uzun saçları yok yani. Dilediğiniz renkte sentetik ek saçla örüldüğünde, kendi saç renginiz sentetik saçın içinde kaybolduğundan, boyamadan da zahmetsizce sarışın, kızıl, esmer veya platin olunabiliyor. Hatta yeşil bile örülebilir.

Afrika Örgüsü Ne Kadar Dayanır

Afrika Örgüsü Ne Kadar Dayanır?

Saçınızın uzama hızına göre ortalama 3 – 4 ay dayanabilir.

Ek Saç Neden Gerekli?

İstenilen uzunlukta ve örgülerin yoğun görünmesini sağlamak için gereklidir , ek saç kullanılmadan yapılan örgü kalıcı olmaz, jumbo saçın özelliği gerçek naturel saça tutunur kayma yapmaz.

Saça Zarar Verir mi?

Ek Saçlar "afrika örgüsü , twist , dradlocks , cornrows , twist vb. işlemler için özel üretilir, saçınıza herhangi bir zararı yoktur. Normal şartlarda saçınıza uyguladığınız işlemlerden (fön, boya vb.) dolayı saçınız yıpranır, örgü yaptırdıktan sonra herhangi bir işlem yaptıramayacağınız için saçlar dinlenme fırsatı yakalar örgüleri açtığınızda saçınızın daha sağlıklı olduğunu fark edersiniz.

Ek Saçlar Nasıl Eklenir?

Jumbo ek saçlar profesyonel tekniklerle hiçbir madde kullanılmadan saça eklenir. Örgü başlama noktasında bağlama halka gibi görüntü varsa yanlış tekniklerle yapılmıştır ve görsel hoş bir görüntü oluşturmaz. Doğru tekniklerle yapılan örgü dipten saçınızla birleşir ve uzadığında kötü görünmez.

Afrika Örgüsü En Az Kaç CM Saça Yapılabilir?

Saçınızın en kısa bölümünün 8 santim olması yeterlidir.

Afrika Örgüsünde Kullanılan Saçlar Neden Gerçek Değil?

Gerçek saç , ek jumbo saçlara göre ağır ve kaygandır kendi saçınıza tutunamaz kalıcı sonuç olmaz.

Örgülere Nasıl Şekiller Verilebilir?

Yarım Toplama , Topuz , At kuyruğu ,arkadan bağlama çeşitleri  vs. bu sizin de yaratıcılığınıza kalmış istediğiniz her modeli yapabilirsiniz.

Afrika Örgüsü Kaç Saatte Yapılır?

Yapılacak modele göre zaman fark ediyor, 2 kişinin çalışması bu işlem için ortalama yapılacak modele göre 4 – 7 saat arası değişebilir.

Afrika Örgüsü Nasıl Yıkanır?

Kremsiz şampuan kullanarak her zaman yıkadığınız şekilde daha çok dipleri ovalayarak yıkayabilirsiniz , haftada 2 çok yağlanıyorsa 3 defa yıkanması tavsiye ediyoruz.

Afrika Örgüsünü İstediğim Zaman Çözebilir miyim?

Örgü rasta gibi değildir istediğiniz zaman örgülerin uçlarından kendi saçınızın olmadığı  yerden kesip açabilirsiniz.

Afrika Örgüsü Saç Döker mi?

Ortalama günde 50 ila 100 tel civarı saç dökülür dökülen saçlar örgünün içinde kalır örgüleri açtığınızda çıkan saçlar 3 aylık süreçte dökülmüş olanlardır, onun haricinde örgü saç dökmez.

Afrika Örgüsü Kimlere Yakışır?

Doğru teknikler ve kişiye yakışacak seçenekler değerlendirilirse herkese yakışır. Bunun için kişinin yüz hatlarına örgülerin uzunluğuna , renk tonuna, yapılacak örgü modeline göre kişinin kendi istekleri de değerlendirilerek işlem yapıldığında herkese yakışır.

Afrika Örgüsü Kullanım Kolaylığı:

Tercih edilmesinin en büyük nedeni kullanışlı ve zaman almamasıdır. Gün boyu saçım bozuldu mu bozulacak mı gibi sorunlar yaşamazsınız. Yazın sıcak havalarda saçlara şekil verilse de çok geçmeden eski halini alır.  Zaman kazandırması , bozulmama garantisi açısından örgü çok avantajlıdır , sadece şampuan kullanarak örgüler yıkanır , krem , maske , tarama,  şekil vermek, fön çektirmek gibi normalde zamanınızı alan işlemlerle uğraşmazsınız. Örgüleri kurutup toplamanız yeterlidir

Afrika Örgüsünün Avantajları;

Birçok avantajı var üstelik bu modelin;

  • Saçlarınız örgülüyken bir daha asla "kötü saç günü" diye bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Yatacaksınız saçınız yapılı, kalkacaksınız saçınız yapılı ve hatta denizden çıktığınızda bile saçınız hep yapılı ve havalı olacak.
  • Afrika örgüsü tercih ederseniz ise 3 aylık kullanım süresi boyunca saçınız şampuandan başka madde ve işlem görmeyeceğinden, dinlenme fırsatı yakalar ve kendine gelir. Kullanım sonunda örgüleri, bildiğiniz örgü açar gibi açabilirsiniz.
  • Her ne kadar saçlarınıza model vermek için zaman harcamak zorunda olmasanız da, yolda 40 kişi tarafından durdurulup, saçlarınız hakkında sorguya çekilebilirsiniz veya "ben anlamıyor siz Türkler ne diyor?" diye sıyrılabilirsiniz.️

Afrika Örgüsü Kullanıcı Yorumları;

Yaptırmaya niyet ettiğim saç. çok sevip, müptelası olmaktan da korkmuyor değilim. yalnız kıştan ziyade, yazın o saçla nasıl yaşanıyor merak ediyorum.

düzenleme:

Yaptırdım. pişmanlıkla, sevmek arasında kıvranıyorum. çok acıyorrr... kafama kedi yerleşmiş gibi, ağır ve gıdıklayıcı. benimkiler uyurken kafama çıktıklarında da aynen böyle hissettiriyordu.

kullanımı zevkli gelirse ben kendim örerim ki bunu; yersiz ve işsiz bir özgüvenle çok zor olmadığını söyleyebilirim.

5 haftalık kullanım sonrası:

iyi, hoş; ama kullanımı aşırı zor ve rahatsız edici. dayanamayıp dün çıkarttım. rahat 1 kilo saç takmışlar. saçı yıpratmaz diyenlere o çıkan saçlar gire... bunu 3 ay kullananlar kel kalır herhalde.

ince telli ama sık saçlarım vardı, artık resmen yarısı yok. şimdi saçımın kendini toparlaması nerden baksan 3 yılı alacak. pişman değilim, elbet toparlayacak kendini. ama siz siz olun, dökmüyor/zarar vermiyor diyenlerin ağzının ortasına okkalı vurun.

bir kaç gün önce yaptırdığım saç modeli. örülmesi 10 saat sürdü saçlarım gür ve ince ördürdüğüm için olabilir.

üç gün saç diplerim çok acıdı her an sökmek istedim ama ören kişinin emeğine kıyamadım. ben ördürürken yoruldum gerisini siz düşünün.

üç gün sonra acı geçince sıkıntı kalmıyor iyi ki ördürmüşüm dedim.

bakımı zor değil saçlarım çok kısaydı şimdi pocahontas gibi :)

tavsiye eder miyim... ederim.

hayatımda ilk kez yaptırdım. aynanın karşısından ayrılamıyorum. zaten esmer olan tenim, 20 günlük tatil sonrasında siyahilere benzemişti zaten. şimdi kim görse, tam Afrikalı olmuşsun diyor.

şimdi kendime soruyorum, neden daha önce yaptırmadım diye.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski