Lazer Epilasyon Ne Kadar Dayanır?

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin yüz ve vücuttan alınması için yapılan noninvaziv, kozmetik bir işlemdir. Bazı kişiler için vücuttaki lazer epilasyon kalıcı veya neredeyse kalıcı sonuçlar sağlar. Diğerleri zamanla yeniden uzayan kıl miktarında ve kalınlığında büyük bir azalma görebilir. Genellikle yüzde kalıcı sonuçlar elde edilmezken, yeniden büyüme yıllarca gerçekleşmeyebilir. Sonuçlar değişiklik gösterir ve birkaç faktöre bağlıdır. Bunlar, tedavi edilen alanları ve dalgalanan hormonal seviyeleri içerir.

lazer epilasyon ne kadar dayanır

Kıllar Ne Kadar Sürede Uzamaya Başlar?

Kıllarınızın tekrar uzamasının ne kadar süreceğini belirlemek için, kılın büyüme şeklini anlamak yardımcı olabilir.

Kılın büyümesinin aşamaları;

Kıl, büyümenin dört aşamasından geçer. 

Bunlar:

  • Anagen, büyüme aşaması
  • Katajen, geçiş aşaması
  • Telojen, dinlenme aşaması
  • Ekzojen, dökülme aşaması

Herhangi bir zamanda, dört aşamadan geçen tüyleriniz olur. Lazer epilasyon, mevcut tüyleri cilt altında ve kökünden buharlaştırarak çalışır. Bu nedenle tüyleri yalnızca anajen veya büyüme aşamasında hedef alabilir. Bu nedenle, belirli bir noktada uzayan tüm saçlara ulaşmak için aralıklı olarak birden fazla uygulama gerekir.

Vücutta Yeniden Büyüme

Lazer tedavileri sırasında tüyleri görmeye devam edeceksiniz. Bunların bir kısmı yeniden çıkacak, ancak çoğu henüz tedavi edilmemiş saçlar olacak. Tedaviniz tamamlandıktan sonra, yıllarca yeniden büyüme göremeyebilirsiniz.

Vücutta lazer epilasyon kalıcı veya çok uzun süreli sonuçlar sağlayabilir. Zamanla, tekrar uzayan saçlar çok seyrek ve ince olmalıdır. 

Yüzde Yeniden Büyüme

Yüzde lazer epilasyon genellikle kalıcı değildir ancak uzun sürebilir. Bazı insanlar 10 yıl veya daha uzun bir süre sonra saçlarının geri dönmediğini bildirmiştir. Diğerleri yeniden uzamayı daha erken yaşar ve istenmeyen tüyleri uzak tutmak için yıllık rötuş uygulamalarına güvenir.

Vücudun veya Yüzün Belirli Bölgelerindeki Tüyler Daha Hızlı Uzar mı?

Lazer epilasyondan sonra tüyler büyük olasılıkla çene, boyun ve yüzün diğer bölgelerinde uzar. Bu, kısmen hormonal dalgalanmalara ve dehidroepiandrosteron (DHEA) ve testosteron gibi androjenler tarafından saç köklerinin yeniden etkinleştirilmesine bağlı olabilir. Bazı kadınlarda, östrojen seviyeleri düştüğünde çene, boyun, üst dudak ve favorilerdeki tüylerin yeniden çıkması menopozla aynı zamana denk gelebilir. Vücutta tüylerin yeniden çıkması da mümkündür. Bazı insanlarda bikini çizgisi, mide veya koltuk altı yerine kollarda, bacaklarda veya göğüste görülme olasılığı daha yüksektir. Tüy vücutta tekrar uzadığında, genellikle seyrek ve çok incedir. Nadir durumlarda, lazer epilasyon, tedavi edilene bitişik bir alanda daha kalın, daha koyu tüylerin uzamasına veya yeniden büyümesine neden olabilir. Bu durum paradoksal hipertrikoz olarak bilinir. Paradoksal hipertrikoz, yüzün veya vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir.

Kıl veya Ten Rengi Bir Fark Yaratır mı?

Kılınızın veya ten renginiz başlangıçta lazer tedavilerinin sizin için ne kadar etkili olduğunu belirleyebilir, ancak tedaviler tamamlandıktan sonra saçınızın ne kadar hızlı uzadığını etkilemez. Şu anda lazer epilasyon, sarı, beyaz veya gri tüyler için etkili kabul edilmemektedir.

Kılın Tekrar Uzamasını Önlemek İçin Yapabileceğiniz Herhangi Bir Şey Var mı?

Gerektiği gibi lazer tedavisi rötuşları yapılarak yeniden kıl uzaması engellenebilir. Kıl büyümesi seyrek ise, başka bir seçenek elektrolizdir. Elektroliz, tüm alanlar yerine teker teker kıllar üzerinde çalışır. Polikistik yumurtalık sendromu (PCOS) gibi bir rahatsızlığınız varsa, hormonlarınızı dengede tutmak kılların yeniden çıkma olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir. Bu hormonları Metformin gibi ilaçlarla veya düşük karbonhidrat alımı gibi diyet değişiklikleri ile dengelemeye yardımcı olabilirsiniz.

Tekrarlanan Lazer Tedavisi Seansları Sonunda Kıl Büyümesini Engelleyecek mi?

Lazer tedavileri genellikle dört veya daha fazla seanslık paketler halinde satılmaktadır. Kıl büyümesini tamamen ortadan kaldırmak için 12 veya daha fazla seansa ihtiyacınız olabilir. Bundan sonra, rötuş ihtiyacı minimum düzeyde olmalıdır. Bazı insanlar ilk başta altı ayda bir tedaviye ihtiyaç duyabilir. Diğerleri 5 yıl veya daha uzun bir süre rötuş yapmaya ihtiyaç duymadıklarını görebilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski