Cornrows Ne Kadar Dayanır?

Öncelikle Cornrows örgüyle Afrika örgüsünü karıştırmamak gerekiyor. Cornrows'un halk arasındaki adı balık sırtı örgüdür. Afrika örgüsüyle benzerlik gösterse de dayanıklılık süresi birbirinden çok farklıdır. Aradığınız dayanıklılık Afrika örgüsünün dayanıklılığı ise buraya tıklayın

Günlük hayatta alternatif modeller olarak bilinen ters örgü, balık sırtı vb. örgü stillerinin profesyonel bileşenli haline, genel olarak cornrows diyoruz. Cornrows örgü aslında 90'lı yıllarda ilk olarak karşımıza çıktı. O yıllarda da oldukça popüler olan bu stil, 2018 yılı itibariyle saç trendleri dünyasına geri dönmüş bulunuyor. Cornrows örgüler incecik örgü sıralarından oluşuyor. Balıksırtı modeline benzeyen örgüler klasik örgülerden çok daha ince örülüyor.  Peki her saça yapılabilir mi? Afrika örgüsü genelde sentetik saç ile yapıldığı için 8 cm saçınız olması yeterlidir fakat cornrows genelde kendi saçınızla yapılan bir uygulama olduğu için en az 15-20 cm saçınız olması gerekir. Cornrowsta yapay saç ile yapılabilir fakat o zaman yaptırdığınız örgü muhtemelen Afrika örgüsü olacaktır. Saçınız ne kadar uzun olursa dayanma süresi o kadar artar. Bunun yanında seçtiğiniz model de dayanıklılık süresini direk etkileyen faktörlerdendir.

cornrows ne kadar dayanır

Cornrows Ne Kadar Dayanır?

Bu sorunun cevabı net olmadığı için bazı örnekler üzerinden açıklamaya çalışalım. Kiminin saçı küt kesim kimisinin saçı uzun. Kişinin saç yapısına kullanımına ve bakımına göre değişir. 2 sıra örgü 1 hafta dayanırken 10 sıra örgü bazen 1 ay dayanır. Saçınız yeterli uzunluğa sahip değilse bu süreç elbette kısalabilir.

Cornrows Örgü Kolayca Nasıl Yapılır?

Birinci adım: Saçlarını tara ve ayır

Saç örgüsüne başlamadan önce saçlarını iyice taramalısın. Kalın dişli bir tarak yardımıyla saçlarını tara ve varsa düğümlerini aç. Daha sonra cornrow örgüleri nereye yapacağını belirle ve bu bölgeyi ince bir tarak yardımıyla ayır. Örgünün etrafında kalacak yerlerini toplamalısın böylece daha rahat saçlarını örebilirsin.

İkinci adım: Jöle uygula

Saçlarının gün boyu güçlü tutuş sağlaması için örgüne başlamadan önce Wax'ı elinde ısıt daha sonra ayırdığın saç tutamına uygula. Artık saçlarını şekillendirmen çok daha kolay!

Üçüncü adım: Cornrow örgüye başla

İncecik ayırdığın saç tutamını 3 eşit parçaya daha ayır ve örgüne başla. Cornrow örgü ne kadar ince ve sıkı olursa o kadar iyi görünecektir. Bu nedenle saçlarını örerek sıkı sıkı örmeye dikkat etmelisin. 

Dördündü adım: Örgünü sabitle ve saçlarını aç

Saçlarının yan kısımlarında yaptığın cornrow örgüleri minik bir lastik toka ile sabitle. Geri kalan saçlarını da aç ve iddialı görünümünün tadını çıkar.

Yıkarken Sıkıntı Yaşatır mı?

Bu saçlar tam tembel işi. Saç örgülüyken kirlenmez ve yağlanma süresi çok uzar. Örgüler açıldıktan sonra da, daha uzun aralıklarla yıkamaya devam edilebiliyor. Siz de rahat bir nefes alın artık. Yıkama işlemi tabii ki tülermesinde etkili olacaktır ancak duştan çıktıktan sonra jöle yardımı ile tekrardan eski gerginliğine kavuşturabilirsiniz örgülerinizi. Saçınız çok yumuşak ve düz olduğunda cornrowsun dayanma süresi yarı yarıya düşer. Ama merak etmeyin saç tipiniz ne olursa olsun 1 hafta boyunca en ufak bir bozulma yaşamazsınız.

Saç Örgülüyken Hiç Kirlenmez mi?

Saçlar örgülüyken de yıkanabildiği için, temiz olup olmamak tamamen kişinin kendisiyle alakalıdır. Peki nasıl yıkanır? Yıkama şekli basittir. Bir kabın içinde su ve şampuanı mix şeklinde karıştırıp suyu saçlarınıza boşaltıp ince masaj şeklinde ovalayıp durulamanız yeterli olacaktır. Bakım yapmak isterseniz cornsrow için en güzel bakım az yıkamaktır. Eğer bebek saçlarınız kırıklarınız çok ise, yatarken saçlarınızın dağılmaması için bandana vb. şeyler takarak örgüleri kamufle etmek avantajınıza olur.

Cornrows modelinin avantajları;

Birçok avantajı var üstelik bu modelin;

  • Saçlarınız örgülüyken bir daha asla "kötü saç günü" diye bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Yatacaksınız saçınız yapılı, kalkacaksınız saçınız yapılı ve hatta denizden çıktığınızda bile saçınız hep yapılı ve havalı olacak.
  • Afrika örgüsü tercih ederseniz ise 3 aylık kullanım süresi boyunca saçınız şampuandan başka madde ve işlem görmeyeceğinden, dinlenme fırsatı yakalar ve kendine gelir. Kullanım sonunda örgüleri, bildiğiniz örgü açar gibi açabilirsiniz.
  • Her ne kadar saçlarınıza model vermek için zaman harcamak zorunda olmasanız da, yolda 40 kişi tarafından durdurulup, saçlarınız hakkında sorguya çekilebilirsiniz veya "ben anlamıyor siz Türkler ne diyor?" diye sıyrılabilirsiniz.️

Cornrows Kullanıcı Yorumları;

  • Kullanılması rahattır, bir çok örgü çeşidi gibi uzun dayanabilir kanımca. küçükken kuzenlerime yaptırırdım yazın sıcağında 2 ay o örgüyle gezdiğim günleri, güneşten kafa derimin yanıp soyulduğunu hatırlıyorum. örgünün gidiş gönüne göre saçınızı yıkarsanız açılmalar aza iner. yaptırırken de zenciler kadar yakışmasını beklemeyin, yüz şeklimizin ve saçlarımızın gürlük yönünden farklı olduğunu unutmayalım.
  • Yaptırdıktan sonra kullanımı ne kadar da rahatmış, oh be dünya varmış gibi cümleleri defalarca kurmama sebebiyet veren saç şekli.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski