Koparılmış Gül Ne Kadar Dayanır?

Aşk ve romantizmin en önemli sembollerinden biri olan gülün aynı zamanda en beğenilen çiçeklerden biri olması şaşırtıcı değildir. Bu kokulu çiçek, her biri kendi özel önemi olan çok çeşitli renklerde gelir. Ancak gül satın alırken göz önünde bulundurulması gereken tek önemli faktör renk değildir. Ne kadar dayanabileceklerini hiç düşündünüz mü?

kesilmiş gül ne kadar dayanır

Kesilmiş Güller Ne Kadar Dayanır?

Güller kesildikten sonra bir haftaya kadar dayanmalıdır. Sapları kesmek, çiçek besini kullanmak ve birkaç günde bir suyunu değiştirmek gibi uygun çiçek bakımı ipuçlarını uygularsanız, güllerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Güllerinizi bir vazoya koymak ve onlarla doğru şekilde ilgilenmek, buketinizin tadını çıkarmak için size daha fazla zaman sağlayacaktır.

Buketinize özen göstermek sadece çiçeklerinizin uzun ömürlü olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda güllerinizin en iyi şekilde görünmesini sağlar. Yine de, tüm güller eşit yaratılmamıştır ve çiçek bakımınız bir gülün ömrünü etkileyen tek faktör değildir.

Bir gülün ne kadar dayanabileceği aşağıdaki faktörlere bağlı olacaktır:

  • Gül türü.
  • Kesildikten sonra susuz kaldığı süre.
  • Kesildiği bitkinin sağlığı.

Ayrıca gül buketinizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilecek birkaç şaşırtıcı taktik de vardır. Çamaşır suyu, soda ve daha fazlasını düşünün! Güllerinizden en iyi şekilde yararlanmak için çiçeklerin nasıl daha uzun süre dayanacağını öğrenmek için okumaya devam edin.

Güller Susuz Ne Kadar Dayanır?

Daha sert çiçeklerden biri olan güller susuz birkaç saat dayanabilir. Bu zaman dilimi, özellikle gülleriniz ısı veya nem gibi çevresel koşullardan etkilenirse değişebilir. Güllerinizi bir vazoya koymayı planlıyorsanız, onları çok uzun süre susuz tutmamalısınız, yoksa çiçek açmalarını etkileyebilir. 

Gül Yaprakları Ne Kadar Süre Dayanır?

Taze gül yaprakları çiçekten koparıldıktan sonra genellikle üç güne kadar dayanır. Ayrıca çiçek veya yapraklarınızı kullandıktan sonra kurutabilir ve istediğiniz kadar saklayabilirsiniz. Düğünler ve hayatın en iyi kutlamaları için popüler bir dekorasyon olarak çiçek yaprakları genellikle kurutulur ve anı veya hatıra olarak saklanır. Kurutulmuş gül yaprakları, banyo bombaları ve hatta potpuri gibi eğlenceli "kendin yap" çalışmalarında bir bileşen olarak da kullanılabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski