Polen Buzdolabında Ne Kadar Dayanır?

Polenin Taze veya Kurutulmuş olması saklama koşul ve süresini direkt olarak etkiler. Taze Polen oda sıcaklığında kapalı bir kutuda maksimum birkaç hafta dayanabilirken. Kurutulmuş polen birkaç ay tazeliğini korur.  Taze polen  Derin dondurucuda 1 sene saklanabilirken kurutulmuş polen birkaç seneye kadar derin dondurucuda muhafaza edilebilir.  kurutulmuş polen uygun bir kapta normal buzdolabında 1 seneye kadar dayanabilmektedir.

Polenin küçük kaplarda dağıtılması en uygunudur. Küçük dozajlarda kullanılır ve açık formda iyileşme özelliklerini hızla kaybeder. Dezenfeksiyon için, teneke kutular bir fırında kuru sterilize edilir, daha sonra polen dökülür ve teneke kutu bir vakum başlığı ile kapatılır veya kapatılır.

Ürünün muhafaza edilmesi, genç sıvı bal ile 1: 1 oranlarında karıştırılmasına yardımcı olacaktır. Bağışıklığı önlemek ve arttırmak için soğuk algınlığı için bir kaşıkla ve grip salgını sırasında yenebilir. Alış hızı 15 gram. Bir yetişkin için günde polen, 4 gr. 3 ila 8 yaş arası çocuklar için, 8 ila 12 gram arası. gençler için.
polen bozdolabında ne kadar dayanır

Başka bir yol da 1: 2 oranında pudra şekeri ile karıştırmaktır. Bu amaç için şeker uygun değildir, küçük polen parçacıkları granüllere yapışmaz, kademeli olarak karışım tabakalaşır, faydalı özellikler kaybeder ve yüksek miktarda protein içeren, ancak yok edilen değerli bileşiklerle bir ürün haline gelir. Veya bir başka şekerle sakla yöntemi ise; 2 ölçek taze polenle 1 ölçek toz şekeri karıştırdıktan sonra küflenmeyi önlemek için de üzeri toz şeker tabakası ile örtülerek oda sıcaklığı ortamında 2 yıl kadar polen saklanabilir.

Buzdolabının üst rafındaki kapalı bir pakette, taze, konserve polen yaklaşık 6 ay saklanır. Ballı bir karışımda, terim 5 yıla ulaşmakta olup, hafif bir polen acılarının eridiği ılık bir tat almaktadır. Bu formda tatlılar ve marmelatları unutarak, çocuklar tarafından hevesle yenir. Hermetik olarak kapatılmış bir cam kavanozda, toz kabı, 1.5-2 yıl boyunca özelliklerini kaybetmez. Ürünü karanlık, kuru ve serin bir yerde saklayın.

Bir diğer yaygın saklama yöntemi hamur haline getirip saklama; ağırlığının %15'i kadar bal ve %25'lik kaynatıldıktan sonra soğutulan su ile karıştırılıp hamur haline getirilir. Hamur haline getirdikten sonra toprak bir kap içine doldurup üstü ağır tahta ile kapatıldıktan sonra 5 gün 36 derecede bekletilir. Sonra tekrar sıkıştırıp havayla temasını kestikten sonra 3 ölçek parafin ve 1 ölçek bal mumu karışımıyla üzeri kapatılarak serin bir yerde saklanabilir.

Son olarakta dondurma yöntemi kullanılabilir. Taze polen kağıt ya da plastik torba içerisinde -18 derecede dondurularak saklanır. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra hemen tüketmeli ya da tekrardan kurutulmalıdır. Fakat polenin dondurulması tavsiye edilmez zaten donması pek mümkün değildir, sıcaklık düşüşünde tüm faydalı özellikler kaybolur.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski