Domates Rendesi Ne Kadar Dayanır?

Evet hanımlar domatesler rendelendi kışlıklar hazırlandı sıra geldi domates rendesi ne kadar dayanır, domates rendesi nasıl saklanır sorularına cevap vermeye. Domates konservesi ve domates rendesi birbirinden farklıdır. Genelde domates konservesi yaptığınızı biliyoruz bunun için ev yapımı domates konservesi ne kadar dayanır yazımızı okuyabilirsiniz. Bu yazımızda domates rendesini ele alıyoruz. Yemek yapmayı bir keyfe dönüştüren domates rendesi, kışın ortasında dahi yaz domatesinin tadını almanızı sağlar. Ayrıca pratikliğiyle hem zamandan hem de emekten tasarruf etmiş olursunuz. Domates rendesini köfte, menemen, makarna gibi yemeklere sos yapmak için kullanabilirsiniz.

Domates rendesi en iyi Bursa ve Tokat domatesinden olur. Az sulu ve bol etli olmasından dolayı bu iki cins domates en çok tercih edilen domates türleridir.

domates rendesi ne kadar dayanır

Domates Rendesi Nasıl Saklanır?

Domates rendesi, domatesin kullanıldığı tüm tariflerde domates yerine kullanılabilir. Kış aylarında domatesin güzelini ve doğalını bulmak neredeyse imkansız. Domatesi konserve yaparak saklayabileceğiniz gibi rendeleyip buzlukta da saklayabilirsiniz. Bunun dışında hazır üretilen domates rendeleri de satılmaktadır. Bu gibi hazır domates rendelerini buzlukta saklamanıza gerek kalmadan son tüketim tarihine kadar serin ve rutubetsiz bir yerde saklayabilirsiniz. Hazır domates rendesinin kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklanması ve 3 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.

Ev Yapımı Domates Rendesi Buzlukta Nasıl Saklanır?

Domates rendesi yapmak için satın aldığınız domatesleri kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. İsterseniz kabuklu bir şekilde rendeleyip ince bir süzgeç ile süzebilirsiniz fakat bu işlem daha zahmetli olacaktır. Yalnız bu süzme derecesini iyi ayarlamanız gerekecek. Süzgeçte aşırı bekletirseniz; salça gibi bir kıvam elde edersiniz. Az süzerseniz de buzluktan çıkarttığınızda çok sulanabilir. Süzme işlemi bittikten sonra tek kullanımlık olarak kilitli poşete veya buzdolabı poşetlerine bölüştürebilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınız domates rendesini kullanacağınız zaman yine buzdolabında eritmeniz tat kaybını bir nebze de olsa engelleyecektir. Yaklaşık olarak 4 saatte kullanılabilir hale gelecektir. Buzdolabı poşetini buzdolabı içine alırken önce bir kabın içerisine koymayı unutmayın. Çünkü sulandığında; dolabınıza akabilme ihtimali vardır. Bir miktar sulanacaktır. Oluşan suyu asla atmayın. Suyunu bir kavanozda saklayarak; şehriye çorbası ve domates çorbası gibi çorbalara kullanabilirsiniz. Bu suyu dolapta 5 güne kadar saklayabilirsiniz. Buzluktan aldığınız domates rendesini eritirseniz; tekrar buzluğa atmamalısınız. Bu sebepten ne kadar kullanacağınızı tespit ederek poşetlere ayırmalısınız. Domates rendeleri bu şekilde hazırlandığında buzlukta saklanma koşullarına göre 6 ay ila 10 ay arası dayanır. Domatesleri aynen bu yöntemle rendeleme dışında minik küpler halinde doğrayarak da hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz. Hem kendiniz hem ailenizin sağlığı için kışlık hazırlıklarını yapmaya özen gösterin ve marketlerde satılan hazır doğranmış domatesler gibi konserve ürünleri tüketmeyin.

Püf Nokta: Domatesleri soymadan önce 5 10 dakika sıcak suda bekletirseniz kabukları çok daha kolay soyulacaktır.

Domates sosu yapmak için bir çok yöntem mevcut. Youtube'da ilaçlı domates, aspirinle domates, kesinlikle bozulmayan domates, kaynatmadan domates sosu gibi bir çok video bulabilirsiniz. Sağlığınız için en doğal yöntemleri tercih ediniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski