Flep Yöntemi Ne Kadar Dayanır?

Kızlık zarı ismini eski Yunan Tanrısı Hymenaeus'dan alır. Yunan mitolojisine göre ilk gecede gelen kan tanrıya adanmışlığı, saflığı ve temizliği ifade edermiş. Bugünkü yazımız adını Yunan Tanrılarından almış kızlık zarının dikimiyle alakalı. Flep yöntemi, kızlık zarı dikimi konusundaki en kalıcı yöntemdir. Flep yöntemi dışında diğer bir kalıcı yöntem ise çift kat mikro cerrahi yöntemidir. Bunun dışında geçici kızlık zarı dikimi yöntemi de mevcuttur. Bu yazıyı yazarken, bu konuda çok fazla cevap bekleyen soru olduğunu gördük ve bu sorulardan en çok merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Yazımız genel olarak kızlık zarı dikiminin ne kadar dayandığıyla ilgili olduğu için tüm sorular içinde en çok sorulan kızlık zarı bozulma belirtileri nelerdir sorusunu es geçiyoruz.

flep yöntemi ne kadar dayanır

Kızlık Zarı Dikimi Nedir?

Flepin tıptaki anlamı doku kaydırmadır. Yapılan flep işlemi kızlık zarındaysa bu işleme tıp dilinde himenoplasti operasyonu denir. Bu operasyonun sizin için anlamı ise; %100 kanama garantisi ile kızlık zarı dikimi operasyonudur. Böyle bir operasyonun varlığından haberdar olduğunuza göre aklınıza ilk gelen soru muhtemelen kızlık zarı dikim fiyatı nedir sorusudur. Bu soru için internette bulduğunuz hiç bir fiyata inanmayın, bu işi yapan iyi bir jinekolog bulup telefonla arayarak fiyat sorun. Doktordan doktora, şehirden şehre hatta yapılan anestezi türüne göre bile fiyat değişebileceği için kesin bir fiyat vermek mümkün değil fakat siz yine de bir kaç bin lirayı gözden çıkarmanız gerektiğini unutmayın.

Flep Yöntemi ile Kızlık Zarı Dikimi Ne Kadar Dayanır?

Kızlık zarı dikimi flep yöntemi ile yapıldığında ömür boyu dayanır. Bu ömür boyu dayanıklılığı garantilemek için belli koşulları ve ara ara yapılacak kontrolleri yerine getirmek gerekir. Sık ilişkiye girmiş kişiler için flep yöntemiyle kızlık zarı dikimi ameliyatına girildiğinde lazerle vajina daraltma operasyonunun da yapılması önerilmektedir.

Flep Yöntemiyle Kızlık Zarı Dikimi Ne Zaman Yapılır?

Kalıcı kızlık zarı dikimi yöntemlerinden biri olan flep yöntemiyle kızlık zarı dikimi için en uygun zaman adet döneminin bitişidir. Adet döneminin bitişinde flep yöntemiyle kızlık zarı dikilir ve kızlık zarı dikimi yaptıran kadın bir sonraki adet bitişine kontrol muayenesine davet edilir. Sebebi ikinci adet dönemine kadar dikişlerin iyileşmesi, enfeksiyon ihtimalini düşürmek ve yeni kızlık zarının başarılı olarak dikildiğini kontrol etmektir. 

Flep Yöntemi ile Kızlık Zarı Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Flep yöntemi ile kızlık zarı dikimi çok zor bir işlem olmadığı için ortalama 20 - 25 dakika sürer. Ameliyat bittiği an hasta normal hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

Flep Yöntemi ile Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılabilir mi?

Ameliyat sonrası dikiş izi nerdeyse hiç kalmadığı için kızlık zarı dikimi yapıldığını sadece deneyimli jinekologlar anlayabilir. Oda muayene ederse. Ameliyattan sonra ilişkiye girildiyse, ilişkiden sonra kişinin himenoplasti operasyonu geçirdiğini operasyonu yapan doktor bile anlayamaz.

Kızlık Zarı Dikimi İçin Kaç Kere İlişkiye Girmiş Olmak Gerekir?

Kızlık zarı dikimi için tek bir kez ilişki veya yıllar süren cinsel hayat, hatta ve hatta doğum yapmış olmak gibi detayların çok bir önemi yoktur. Hiçbir şekilde doğurganlığı etkilemez. İlerleyen yaşantıda cinsel haz almayı etkilemez, vajina ile ilişkisi yoktur ve adet döngüsünü etkilemez. Bu işlemi yaptırmanız için cinsel ilişkiye girmiş olmanız bile gerekmez. Dünya üzerindeki kadınların %40'ı (Bazı kaynaklara göre %20 - %30 arası) esnek kızlık zarına sahiptir ve gerdek gecesi kanama yaşamaz. Bu gibi durumların önüne geçmek için de flep yöntemi ile kızlık zarı dikimi yaptırılabilir. 

Flep Yöntemi İle Geçici Kızlık Zarı Dikimi Arasındaki Fark Nedir?

Geçici işlemde dikişler çok daha çabuk, ortalama 7 - 10 gün içinde erir ve vajina hiç ameliyat geçirmemiş gibi eski halini alır. Flep yöntemindeyse dikişler ortalama 3 haftada erir. Genel olarak flep yönteminde ameliyattan 3 hafta sonra, geçici yöntemde ise ameliyattan sonraki ilk 10 gün içinde cinsel ilişkiye girilmesi önerilmektedir.

Kızlık Zarı Dikimi Yasal mı?

Kızlık zarı dikimini tamamen yasal olduğu için herhangi bir suç işlemiş olmuyorsunuz. 18 yaşını dolduran herkes kendi isteği ile bu işlemi yaptırabilir. 15 - 18 yaş arasında ise aile büyüklerinin onayı ile yaptırabilirsiniz.

Kızlık Zarı Ne Kadar İçeride?

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişse de anatomi kitaplarında; vajina girişinden ortalama 1,5 - 2cm içeride olduğu yazar ve kalınlığı 2 - 3 mm kadardır.

İlk İlişki Sonrası Ne Kadar Kanama Olur?

Genital yapıda ki farklılık kanama miktarını değiştirir. Çoğunlukla günlük pedi aşmayacak miktarda kanama olur ve yaklaşık 30-40 dakika içinde kanama sona erer.

Flep Yöntemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Konular

  • Verilen krem bocalama tarzında sürülmemelidir. çok fazla sürmek dikişlerin daha erken erimesine neden olabilir
  • Verilen ilaçlar düzgün kullanılmalı
  • Tuvalet sonrasında temizliğinize dikkat edilmeli. Her zaman önden arkaya doğru temizlik yapılmalıdır ki anal bölgeden mikroplar dikişlere bulaşıp enfeksiyon oluşturmasın.
  • Bisiklete, motosiklete binmemeli, bacakların aşırı olarak yanlara açılmasına neden olan atçılık ve jimnastik tarzında sporlar yapılmamalı.
  • İşlemden sonra aynı gün duş alınabilir sonrasında 3 gün duş yapılmamalı yada direk üçüncü gün duş yapılabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski