Kahlua Ne Kadar Dayanır?

Kahlua rom görünümünde bir likördür (kahve aromalı). Kahlua Bozulur mu? İçindeki alkol oranı %20'dir, bu nedenle bozulmaya karşı dirençlidir. Youtube üzerinde %40 alkol oranına sahip ev yapımı Kahlua yapım videoları görebilirsiniz fakat piyasada satılan Kahlua'nın alkol oranı %20 dir. Alkol, uygun olmayan koşullarda uzun bir süre kenara bırakıldığında, yavaş yavaş, kendine özgü tadını kaybedebilir. Kahlua Bozulur mu? Uygun yanıt EVET, bozulabilir, ancak uygun şekilde saklanırsa daha uzun süre dayanabilir. 

Kahlua Nasıl Saklanır?

Diğer alkoller gibi Kahlua likörü de Kahlua şişesini açtığınızda olduğu gibi saklanmalı, kendi kapağıyla sıkıca kapalı tutmayı unutmamalısınız. Kahlua'yı saklayacağınız zaman, dökücüyü dışarıda tutun veya kapatın. Kahlua'yı saklarken, ışığın Kahlua'ya ulaşamayacağı karanlık bir yerde saklayın ve bulunduğu ortamı sıcaklık değişimlerinden koruyun. Kahlua'yı buzdolabında saklayabileceğinizi düşünüyorsanız, bu yanlıştır, ancak bazı insanlar Kahlua'nın servis edildiğinde soğutulması gerektiğini düşünüyor.

Kahlua'nın Raf Ömrü

Kahlua likörünün raf ömrü, diğer baz alkollü içecekler veya votka gibi alkoller kadar uzun değildir. Kahlua likörü şeker gibi bozulabilen maddeler içerdiğinden, fiyatı düşükken ve çok miktarda Kahlua almayı düşündüğünüzde Kahlua'nın normal raf ömrünün 4 yıl olduğunu aklınızdan çıkarmayın ama bu Kahlua likörünün 4 yıl sonra bozulacağı anlamına gelmez. Bu sadece bu saatten sonra Kahlua'nın tadını ve lezzetini kaybetmeye başlayacağı anlamına gelir. Özelliklerinde belirgin bir değişiklik fark edeceksiniz.

Kahlua'nın Bozulmaya Başladığı Nasıl Anlaşılır?

Kahlua likörünün (bozulmuş veya bozulmamış) kontrol süreci diğer alkoller gibidir. Kahlua likörünüzün iyi olup olmadığından emin değilseniz, kokusunu kontrol etmeye başlayın. Garip veya rahatsız edici kokuyorsa, alkolü atmalısınız. Ancak koku güzelse, bardağa dökün ve renk değişikliği veya bulanıklık gibi herhangi bir görsel değişiklik olup olmadığını gözlemleyin. Renk değişikliği veya bulanıklık gibi herhangi bir görsel değişiklik görürseniz, muhtemelen alkol bozulmaya başlamıştır. O zaman Kahlua şişesinin dibini görmelisiniz, dibinde şeker kristalleri görürseniz kesinlikle bozulmuştur, hemen şişeyi atın. Ama herhangi bir kristal veya herhangi bir görsel değişiklik görmüyorsanız, bir tat testi yapın, tadı güzel mi? Güzelse herhangi bir sorun yok.

Kahlua Hakkında Eğlenceli Gerçekler

Bir rivayete göre, Kahlua 1936'da Meksika'da ilk kez dört arkadaş tarafından yapıldı. İşlerinden bıkmışlar ve alkollü kahve yapmaya karar vermişler. Bundan bir kaç yıl sonra Kahlua topluluklar ve dünya çapında popülerlik kazandı. 1960'larda Kahlua Şirketi'nin sadece kadınlardan oluşan bir ekip tarafından yönetilmesi çok nadir ve duyulmamış bir şeydi. Ancak, yedi yıl sonra, kahve çekirdeklerinin büyümesi için geçen süre de dahil olmak üzere ilk Kahlua şişesi yapıldı. Halen bilinen bir alkollü içecek olan B-52 shot, 1977'de Kanada'da karışımın bir parçası olarak Kahlua'yı kullandı ve hızla dünya çapında yayıldı.

Özet

Kahlua likörünün raf ömrü şeker içerdiği için çok uzun değildir. Kahlua'nın normal raf ömrü 4 yıldır ama bu Kahlua likörünün 4 yıl sonra bozulacağı anlamına gelmez, Kahlua'nın bozulması birkaç yıl alır. Ancak 4 yılın sonunda tadını kaybetmeye başlar, bu yüzden üretildikten sonra 4 yıl içinde içmelisiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski