Kirpik Lifting Ne Kadar Dayanır?

Kirpik lifting ne kadar kalıcı sorusu, kirpik lifting uygulaması yaptıracak kişinin en çok merak ettiği konu. Kirpik laminasyonu ve kirpik permasından farklı bir uygulama olan kirpik lifting bu iki uygulamadan farklı kalıcılık sürelerine sahiptir. Kirpik laminasyonu sonuç olarak kirpik lifting uygulaması ile benzer sonuçlara sahip olsa da, uygulama açısından farklı işlemlerdir. Lifting kelime anlamı ile yükseltme, germe ve kaldırma anlamları taşırken; laminasyon hacim kazandırma anlamında kullanılan bir kelimedir. Kirpik laminasyonu kıl köklerine protein ve vitamin takviyesi yapılarak uygulanan kirpik gerdirme işlemidir. Kirpik lifting ise kirpiklere uygulanan bazı solüsyonlar ile kirpiklerin belli bir süre boyunca dik durdurulması işlemidir.

kirpik lifting ne kadar kalıcı

Kirpik Lifting Ne Kadar Kalıcı?

Kalıcı makyaj uygulamaları, hayat akışı nispeten daha yoğun olup bakımlı görüntüsünden ödün vermek istemeyen hanımların tercihi olmaya devam ediyor. Kirpik lifting uygulaması da kalıcı makyaj uygulamalarından bir tanesi. Kirpik lifting kalıcı mı? Kirpik lifting uygulamasının kalıcılığı kullanımınıza göre değişir. Genel olarak ikinci uygulamadan sonra dikkatli kullanımlarda 3 aya kadar kalıcılığı olur. Kirpik liftingi yaptırdıktan sonra maskara sürmek, makyaj temizleyicilerle sık sık kirpikleri temizlemek, gözleri ovalamak da işlemin kalıcılığının azalmasını sağlayabilir. Gerekli özen gösterilmezse ilk yaptırımda 1 aydan sonra etkisini yitirebilir. Kirpikler, liftingin etkisi geçmeye başlayınca sırayla düşmeye başlar. Hepsi bir anda kendini salmaz.

Kirpik Lifting Ne Kadar Zamanda Bir Yapılır 

İlk uygulamanın ardından tercihen 1,5 ay sonra yenilenmesi önerilir. Böylece ikinci uygulama çok daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar. İkinci uygulamadan sonra 2 - 3 ayda bir yapılabilir. 

İnsanlar Neden Kirpik Lifting Yaptırır?

Aslında başlıca sebep insanın kendini daha iyi hissetmesi olarak söyleyebiliriz. Kirpikleriniz her ne kadar ok gibi ve uzun olsa da kalkık veya kıvrık olmadığı zaman gözleriniz normalden daha düşük görünür. Her sabah kirpiklerinizi kaldırmak için uğraşmanız gerekir. Kirpik kaldırma işlemi yaptıran kişinin gözleri daima bakımlı görünür ve gün sonunda oluşan o yorgun görüntüden kurtulmuş olursunuz. Sabahları işe rimel sürmeden gitseniz dahi kirpikleriniz sanki makyaj yapılmış gibi durur. Diğer bir sebep ise zaman kazanımı. Her sabah rimel kullanımı için harcadığınız zaman size kalır. Son olarak tatile gideceğiniz zaman kirpiklerinizi düşünmek zorunda kalmazsınız. Denize girip çıktıktan sonra bile kirpikleriniz kaşlarınıza uzanır.

Lifting uygulaması sonrasında kalın, dolgun, uzun ve kıvrık kirpiklere sahip olunuyor. Sonuçta ortalama 2 kat etki bekleniyor. Kirpiklere uygulanan maskenin içinde argan yağı, protein kapsülleri, hidrolize keratin ve vitaminler yer alıyor. Doğal görüntü sevenlere, uzun ve kıvrık görünüm isteyenlere, kirpiklerinde 2 kat yoğun etkiyi yeterli bulanlara bu teknik öneriliyor. Elbette 5 cm'e kadar uzun ve aşırı yoğun kirpik isteyen ve bakışlarında yapay da olsa çarpıcı etki arayanlara kirpik lifting yeterli gelmeyebiliyor, onlar için takma kirpikler öneriliyor. Hamile veya emziren anneler kirpik lifting işlemini rahatlıkla yaptırabilir. 

Kirpik Lifting Neden Regl Döneminde Yapılmaz?

Aslında herhangi bir yapılamama durumu söz konusu değildir. Sadece önerilmez. Bu dönemde kişi ani ruh değişimleri ve hormonal etkilerin altında olduğundan işlemin regl sonrası dönemde yaptırılması tavsiye edilir.

Kirpik Lifting Nasıl Yapılır?

İlk olarak kirpik diplerine silikon ped yerleştirilir. Kirpikler pede yapıştırılır. Bu işlemin düzgün olması için kirpikler tarayarak yapıştırılır. İkinci aşama olarak kirpiklere bir solüsyon uygulanır. Bu solüsyon kirpiklerde 15 dakika kadar kalır. Üçüncü aşamada ise sabitleyici olarak başka bir solüsyon uygulanır. İkinci solüsyonda 10 15 dakika bekletildikten sonra son aşama olan boyama aşamasına geçilir. Boyama aşaması genel olarak istek üzerine yapılan bir uygulama. Kirpiklerinizin daha dolgun görünmesini sağladığı için kalıcı rimel olarak düşünebilirsiniz. Bu son aşamada boyanın 2 dakika kadar bekletilmesi yeterli olur.

Kirpik Lifting Zararlı mı?

Kirpik lifting kirpik döker mi diye çok fazla merak ediliyor. Genel olarak dökmez fakat size özgü bir hastalığınız varsa genel uygulamadan bağımsız olarak kirpikleriniz etkilenebilir. Zaten ince, zayıf, seyrek, düz kaş ve kirpiklere sahip olan kişilerin, kalın, sık, düz kaş ve kirpiklere sahip kadın ve erkeklerin, kirpikleri ipek kirpikten zarar görmüş kişilerin, kaş ve kirpikleri dökülen kişilerin kirpik lifting yaptırması önerilmez. Kirpik lifting uygulaması yapılırken tecrübeli kişilerce yapılması önemli. Kullanılan solüsyonlardan herhangi biri gözünüze kaçarsa gözünüz yanar ve tahriş olur. İşinin ehli bir makyöz ile çalışıp gerekli talimatlara uyarsanız kirpik lifting işleminden zararsız çıkarsınız. Ne gözleriniz yanar ne canınız acır. İşlem bittikten sonra genel olarak herhangi bir komplikasyonla karşılaşmazsınız. İşin içinde gözleriniz olduğu için tecrübeli kişilerce uygulanması çok önemlidir. Kirpik kaldırıcı işlemler ile kirpik permasını karıştırmamalısın. Perma çok daha fazla kimyasal içerdiği için kirpiklere zarar verebiliyor ama bu işlem aynı zamanda bakım sağladığı için çok daha sağlıklı. Hatta kirpiklerin daha sağlıklı olması için de destek sağlıyor. Doğru bir uygulama yapıldığında ve uzman tarafından işlem gerçekleştirildiğinde lifting kirpik kıllarına ve deriye herhangi bir zarar vermiyor.

Kirpik Lifting Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

  • Uygulama yaptıracağın yerin hijyeninden ve uzmanın profesyonelliğinden emin olmalısın.
  • Uygulamanın kimyasal bir uygulama olduğunu göz önünde bulundurmalı ve bazı reaksiyonlara yol açabileceğini bilmelisiniz. Uygulamayı yaptıracağınız güzellik merkezini seçerken titiz davranmalı ve işinde uzman kişilerden bu konuda destek almalısınız.
  • Kirpiklerine uygulanacak bakım esnasında sana özel boyutlarda pedler ve kirpiklerine uygun aparatlar kullanılıyor. Arkadaşın için seçilen aparatlar seninkinden farklı olabilir, bu konuda endişelenmemelisin, ancak kullanılan ürünün hijyenik olduğundan ve sterilize edildiğinden emin olman şart.
  • Uygulamanın ardından göz makyajı yapmak isteyenlerin en az 12 saat beklemesi gerekiyor. Suyla temas için ise 24 saat beklemeniz lazım.
  • Uygulama öncesinde göz makyajının çok iyi temizlenmesi gerektiğini unutmayın. Kirpiklerde hiçbir şekilde bir makyaj kalıntısı olmamalı ve kirpikler kuru olmalı.
  • Arpacık, alerji, tahriş, kirpik dökülmesi gibi sorunları olanların bu uygulamayı yaptırması sakıncalı olabiliyor. 
  • Bir önemli hatırlatma uygulamanın süresiyle ilgili. Ortalama 2-3 ay gibi bir süre boyunca kalıcılığını koruduğunu söylediğimiz kirpik liftingde bu süre kişiden kişiye değişebiliyor.
  • Kontakt lens kullananların uygulamadan önce lenslerini çıkarmaları gerekiyor. 
  • Söz konusu göz olduğundan şok dikkatli olmakta fayda var. Kirpiklere sürülen kimyasal solüsyonlar gözleri tahriş edebileceğinden ya da istenmeyen bazı reaksiyonlara yol açabileceğinden özellikle alerjik olanları bu uygulamadan kaçınması gerekiyor.

Evde Kirpik Lifting Uygulaması

Kirpik Lifting İşlemi Ne Kadar Sürer?

Kirpik liftingi uygulamasının süresi tamamen kirpiklerin tipine göre değişiyor. Eğer kısa ve düz kirpiklere sahipsen bu işlem biraz daha uzun sürebiliyor. Tam bir süre vermek gerekirse 30 - 60 dakika arası sürdüğünü söyleyebiliriz.

Kirpik Lifting Fiyatları

Kirpik lifting uygulaması için standart bir fiyattan maalesef söz edilemiyor. Her güzellik merkezi farklı fiyatlarla müşterilerini karşılıyor. Güzellik merkezinin konumu, uzman kalitesi, diğer işlemlerinin varlığı, kullandığı malzemeler fiyatları değiştirebiliyor. Eğer kirpik lifting yaptırmaya kararlıysan, hijyenik ve mükemmel bir işlem için yüzlerce lirayı gözden çıkarmasın. Sadece kirpiklere uygulanan bir işlem için bu kadar para harcamak sana mantıklı gelmeyebilir ancak sırf daha ucuz diye bilinmedik yerlerde, hijyenik olmayan koşullarda da işlem yaptırmamalısın. Unutma, güzel kirpiklere sahip olacağım derken mikrop kapma ihtimalin de var. Herkese güzellik dolu günler dileğiyle.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski