Tavuklar Susuzluğa Ne Kadar Dayanır?

Tavuklar susuz ne kadar süre dayanır? Tavuklara bakmak kolay değildir. Örneğin, onları korumak, yeterli güvenliği sağlamak, beslemek ve temiz su sağlamak zorundasınız. Su, tavuklar dahil tüm hayvanlar için temel bir ihtiyaçtır. Bu yüzden tavuk sürünüze her zaman su sağlamayı kendinize disiplinli bir görev haline getirmelisiniz.

tavuklar susuzluğa ne kadar dayanır

Bir tavuk iki tam gün veya 48 saat boyunca içme suyu olmadan dayanabilir. Ya da koşulların biraz
daha sıcak olduğu saatlerde bu süre daha da kısa olabilir. Bu süreden sonra, tavuk dehidrasyon nedeniyle ölebilir. Sıcak iklimlerde yetiştirilen tavuklar susuz kaldığında maksimum 8 saat dayanacaktır.
Tavuklarınız suya erişemediğinde kursakları kurur. Bu gerçekleştiğinde, bu hayati organ yiyecekleri
nemlendiremez hale gelir. Sonuç olarak, sindirim durur ve etkilenen tavuğun ölümü anlamına gelir.
Aynı durum, aşırı kış koşullarına eğilimli yerlerde tavuklarınızı yetiştirirken de geçerlidir. Bunun
nedeni, mevcut suyun donmuş hale gelmesi, sürünüzün içmesini imkansız hale getirmesidir. Sürünüzde horozlar, yumurta bırakmadıkları için büyük olasılıkla su kıtlığına dayanacaktır. Bu, suyun
az olduğu yerlerde yumurta tavuklarının daha çok etkilenecekleri anlamına gelir. Kış koşullarında, çoğu tavuk su bulamayınca kar yemeye başlar. Bu durum tavukların hayatta kalabilmelerini sağlamakla beraber, onların sağlığı için iyi olmadığına emin olabilirsiniz. Bu nedenle, kışın temiz ve içilebilir su sağladığınızdan emin olun. Yaz mevsimi ile karşılaştırıldığında, kış aylarında su almazlarsa tavuklarınız için ciddi bir risk oluşturmaz. Bu, tavukların kış mevsiminde yumurta bırakmayı bırakmaları sayesinde bu şekilde yorumlanır.

Tavuğunuza günde ne kadar su vermelisiniz? Ortalama olarak, tavuklar günde 180 ila 250 mililitre su içer. Bu miktar birkaç faktöre bağlı olarak değişir. Aralarında kritik olan, tavuklarınızın bulunduğu iklim koşullarıdır. Tavuklarınız soğuk hava koşullarında daha az ve sıcak koşullarda daha çok su içebilir. Aynı durum, dış mekanda yetiştirilen tavuklarla iç mekanda yetiştirilen tavuklar için de geçerlidir. Dışarıda yetiştirilen tavuklar büyük olasılıkla kendilerini soğutmak için iki kat su içecektir.
Bu bağlamda, tavuklara her gün en az yarım litre su vermeyi düşünmelisiniz. Bunu yaparken piliçlere
özellikle dikkat edin. Daha yüksek bir büyüme oranına sahip olduklarından, diğer tavuklardan daha
fazla suya ihtiyaç duyacaklardır. Bunların her biri tek bir günde rahatlıkla bir litre su içecektir.

Civcivlere ne kadar su sağlamalısınız? Civcivlerinizi 6 saatten fazla susuz bırakmayınız. Bundan daha uzun süre kalmalarına izin verirseniz, susuzluk yaşarlar. Su eksikliği, özellikle sıcak bir ortamda yetiştiriyorsanız, küçük tavuklarınıza zarar verebilir. Bu, Civcivlerinize sadece içmek için değil, aynı zamanda serinlemek için de yeterli su sağlamanız gerektiğini unutmayın. Tıpkı diğer hayvanlar gibi, civcivlerin vücutlarında belirli biyolojik süreçleri sürdürmek için suya ihtiyaçları vardır. Civcivler yetişkin tavuklara göre daha az su içiyor. Ancak suya düzenli olarak ihtiyaçları vardır çünkü daha hızlı büyürler ve metabolizmaları yüksektir. Özetle Civcivlere istikrarlı bir su temini gerektirmektedir.

Civcivlerinizi sulamak için bazı ipuçları:

  • Tavuklarınıza su sağlayan sulukları veya boruları temiz tuttuğunuzdan emin olun.
  • Tavukların yaralanmasını önlemek için sulukları yerden birkaç santim yükseltin.
  • İki su kaynağınız olduğundan emin olun.
  • Su kaplarını pislenmeden korumak için güvenli bir yer seçin.
  • Sağlıklı tutmak için Tavuklarınıza haftada bir kez Elma Sirkesi ile spreyleme yapın.
  • Sıcaklığını korumak için suyu gölgede tutun.

Tavuklar geceleri su içer mi? Tavuklar gece, gündüz gibi suya ihtiyaç duymazlar. Bunun nedeni gündüz hayvanları olmalarıdır, yani gündüz aktif kalırlar ve geceleri uyurlar. Gece boyunca uyku için tünerler. Bu nedenle, geceleri onlara su sağlamak gereksizdir, çünkü içmezler. Aynı durum beslenme için de geçerlidir. Sulayıcı ve besleyicileri tüneme noktalarının dışında veya güvenli bir yerde tuttuğunuzdan emin olmalısınız.

Tavukların günlük tatlı suya ihtiyacı var mı? Cevap Evet! Tıpkı senin gibi tüylü arkadaşların günlük tatlı suya ihtiyaç duyar. Mümkünse, günde iki kez taze ve tatlı su sağladığınızdan emin olun.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski